adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A szószhoz
-
1 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1500 ml paradicsomszósz
-
200 g sűrített paradicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
A töltött cannellonihoz
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kg darált marhahús
-
500 g ricotta
-
250 g mozzarella
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
1164
Kalória
81.4g
Fehérje
114.2g
Szénhidrát
43g
Zsír
620.4g
Víz
210.5g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
2g olívaolaj14 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
33 kcal
-
2g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött cannellonihoz
-
100g cannelloni371 kcal
-
6g olívaolaj57 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
6g spenót1 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1164
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
1500g paradicsomszósz360 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött cannellonihoz
-
500g cannelloni1855 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5819
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A szószhoz
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
34.1g paradicsomszósz8 kcal
-
4.5g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A töltött cannellonihoz
-
11.4g cannelloni42 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
22.7g darált marhahús32 kcal
-
0.7g spenót0 kcal
-
11.4g ricotta17 kcal
-
5.7g mozzarella17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4289.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 620.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1518 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 53191 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
1164
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 406.8 g
Zsír
-
Összesen 215.1 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21445.8 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 736 mg
-
Kálcium 2889 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 1026 mg
-
Foszfor 5425 mg
-
Nátrium 11228 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 571.2 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 53 mg
Víz
-
Összesen 3101.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1662 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1551 micro
-
Kolin: 1331 mg
-
Retinol - A vitamin: 1020 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 7591 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 265953 micro
-
Lut-zea 3779 micro
Összesen
5819
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6040 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
130
kcal
Elkészítés
A szószhoz
- A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
- Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsompürével, rádobjuk a friss oregánót és a szárított vörös bazsalikomot, majd sóval és borssal meghintve 15 percig főzzük.
A töltött cannellonihoz
- A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, késoldallal kilapítjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával egy percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a darálthúst, sóval és borssal ízesítjük, lepirítjuk és mehet hozzá az apróra vágott spenótlevél. Egy percig kevergetjük, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a ricottával és felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A cannolli tésztákat al dentére főzzük, lecsepegtetjük majd habzsákból kinyomva megtöltjük a tésztákat a töltelékkel. Ha lasagne tésztát használunk, terítsük a kifőtt lapokat egy sütőpapírra, kenjük meg egy evőkanál töltelékkel majd feszesen csavarjuk fel őket a rövidebb oldaluktól kezdve.
- A megtöltött tésztákat helyezzük egy nagy olajjal kikent kockatepsibe vagy két külön üvegtálba, locsoljuk meg a szósszal és tépkedjük szét a tetejére a mozzarellát.
- Előmelegített sütőben 210 C-on 20 percig sütjük, tálalás előtt friss oregánóval meghintjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 45 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés