r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás cannelloni Picipirostól

Picipiros
Spenótos-ricottás cannelloni Picipirostól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

A töltött cannellonihoz

1164
Kalória
81.4g
Fehérje
114.2g
Szénhidrát
43g
Zsír
620.4g
Víz
210.5g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A töltött cannellonihoz

Összesen 1164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A töltött cannellonihoz

Összesen 5819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A töltött cannellonihoz

Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4289.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    620.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    53191 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.8 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21445.8 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    736 mg
  • Kálcium
    2889 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1026 mg
  • Foszfor
    5425 mg
  • Nátrium
    11228 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    3101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1551 micro
  • Kolin:
    1331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    7591 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    265953 micro
  • Lut-zea
    3779 micro
Összesen 5819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6040 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
  2. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsompürével, rádobjuk a friss oregánót és a szárított vörös bazsalikomot, majd sóval és borssal meghintve 15 percig főzzük.

A töltött cannellonihoz

  1. A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, késoldallal kilapítjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával egy percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darálthúst, sóval és borssal ízesítjük, lepirítjuk és mehet hozzá az apróra vágott spenótlevél. Egy percig kevergetjük, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a ricottával és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A cannolli tésztákat al dentére főzzük, lecsepegtetjük majd habzsákból kinyomva megtöltjük a tésztákat a töltelékkel. Ha lasagne tésztát használunk, terítsük a kifőtt lapokat egy sütőpapírra, kenjük meg egy evőkanál töltelékkel majd feszesen csavarjuk fel őket a rövidebb oldaluktól kezdve.
  4. A megtöltött tésztákat helyezzük egy nagy olajjal kikent kockatepsibe vagy két külön üvegtálba, locsoljuk meg a szósszal és tépkedjük szét a tetejére a mozzarellát.
  5. Előmelegített sütőben 210 C-on 20 percig sütjük, tálalás előtt friss oregánóval meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek