r
Nosalty Logó

Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellen csináljunk kb. másfél cm-re egymástól bevágásokat, ügyelve, nehogy teljesen átvágjuk a húst, majd mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.
  2. A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a csíkokra felvágott medvehagymát, majd pároljuk pár percig.
  3. Ezután adjuk hozzá a ricottát (v. túrót), ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg színes borssal, majd keverjük alaposan össze. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A csirkemell bevágásait töltsük meg a medvehagymás túróval, majd a maradékot kenjük rá a tetejére.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük egymás mellé a megtöltött csirkemelleket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3664
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Jól illik hozzá pl. a rizs vagy a krumplipüré.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...