Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz sajttorta

Olasz sajttorta
Olasz sajttorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A csodálatos Senigallia-ban (Közép-Olaszország) lestem el ezt a receptet egy kis cukrászdában. Igazi olasz specialitás. Az ottani alapanyagok nagyban különböznek az itthonitól, több anyaggal is kísérleteztem, értem ezalatt a ricottát és a mascarponét. Nem egy kimondottan olcsó recept lett a végeredmény, de higgyétek el, nem véletlenül a Szarvasi mellett döntöttem. Tökéletesen visszaadja azt az ízt, azt a lágyságot, ami az emlékeimben él. Lehet tálalni csoki, karamell öntettel, nálam minden esetben a gyümölcsszósz vált be (ribizli, málna, meggy....a savanykásabbak). Ez a sütemény egy hátborzongatóan fenséges élmény! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A töltelékhez

ajánlat

Tálalhatjuk önmagában vagy különböző öntetekkel. Kiváló kísérője egy kávénak vagy akár egy friss rosénak. Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alaphoz :

  1. Az olvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel és a barna cukorral.
  2. Az elegyet 20 cm-es tortaformába öntjük (nem kell kivajazni), és egyenletesen eloszlatjuk, majd jól lenyomkodjuk mindenhol.

A töltelékhez :

  1. A tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a barna cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tejet, ezt is jól elkeverjük.
  3. Aztán mehet hozzá a ricotta, majd a mascarpone, legvégül pedig a liszt.
  4. A masszát ráöntjük a tortaalapra, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük légkeverésen.
  5. Csak akkor vesszük ki a formából, amikor már majdnem kihűlt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 63 983
elküldve: 17
receptkönyvben: 325
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

SzNetti

Mióta szakács: 2013.09.15.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás sajttorta, sajttorta barna cukorral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iustitia93
Iustitia93 Mon, 2019-06-10 16:34

Nekem egy kicsit kompromisszumokból állt elkészíteni. Mivel nincs 20 cm-s formám két 17 cm-s használtam (egy kicsit több kekszes alapot készítettem). Természetesen a ricotta rossz volt, tehát maradt a túró... A tetejére meg málna zselét készítettem. De isteni lett a végeredmény.

Garfi22
Garfi22 Mon, 2017-08-21 22:28

Klassz kis recept. Nekem csak kis elektromos sütőm van, hőlégkeverésen több kellett, mint egy óra. Viszont a cukor nagyon sok. Lehet, ízlése válogatja, én mindenesetre az alapból legközelebb kihagyom. Mondjuk az alaphoz Győri kekszet használtam, az amúgy is édes. Viszont a krémhez csak 12 dkg-ot raktam, de azt is lejjebb veszem legközelebb, max 90 gr-ra.
Melegen isteni, nem bírtuk kivárni, míg lehűl. Kíváncsi vagyok, akkor milyen lesz :)Van egy kis ribizlim, szerintem azt pürésítem és rakom a tetejére.

Marianna Kiss
Marianna Kiss / Marianna Kiss Fri, 2015-10-30 13:04

Ma sutom màsodjàra ! Nagyon finom. Annyit vàltoztattam rajta , hogy a kekszre 5-6 evokanàl barack lekvàrt tettem , ès a tetejèt megszòrtam fenyo maggal , Az olasz pàrom azt mondta , sokkal finomabb , mint amit itt , vettunk az olasz cukràszdàban !

Kacorkacor
Kacorkacor Tue, 2015-05-12 11:31

Jelentem, e
lkészítve, fantasztikusan jó lett, óriási sikert aratott :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-10-25 20:12

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett!!! Nekem egy kicsit sok lett még a 45 perc sütés is, kicsit megkapta a teteje. De nem adom fel, legközelebb 40 percet sütöm.

ssari
ssari Sun, 2014-09-28 20:06

Kétszer is elkészítettem, de mindkétszer kb 15-18 dkg vaj kellett hozzá, nem tudom, mi lehet az oka. De tényleg nagyon finom!

842
keksz 15 dkg
vaj 10 dkg
barna cukor 6 dkg
ricotta 25 dkg
mascarpone 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 4 dkg
tej 1 dl