r
Nosalty Logó

Olasz sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzNetti
Olasz sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 832 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 4988 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 328 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 832 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 4988 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az olvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel és a barna cukorral.
  2. Az elegyet 20 cm-es tortaformába öntjük (nem kell kivajazni), és egyenletesen eloszlatjuk, majd jól lenyomkodjuk mindenhol.

A töltelékhez

  1. A tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a barna cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tejet, ezt is jól elkeverjük.
  3. Aztán mehet hozzá a ricotta, majd a mascarpone, legvégül pedig a liszt.
  4. A masszát ráöntjük a tortaalapra, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük légkeverésen.
  5. Csak akkor vesszük ki a formából, amikor már majdnem kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 91383
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Tálalhatjuk önmagában vagy különböző öntetekkel. Kiváló kísérője egy kávénak vagy akár egy friss rosénak. Jó étvágyat! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olasz sajttorta
SzNetti 2 recept

 A csodálatos Senigallia-ban (Közép-Olaszország) lestem el ezt a receptet egy kis cukrászdában. Igazi olasz specialitás. Az ottani alapanyagok nagyban különböznek az itthonitól, több anyaggal is kísérleteztem, értem ezalatt a ricottát és a mascarponét. Nem egy kimondottan olcsó recept lett a végeredmény, de higgyétek el, nem véletlenül a Szarvasi mellett döntöttem. Tökéletesen visszaadja azt az ízt, azt a lágyságot, ami az emlékeimben él. Lehet tálalni csoki, karamell öntettel, nálam minden esetben a gyümölcsszósz vált be (ribizli, málna, meggy....a savanykásabbak). Ez a sütemény egy hátborzongatóan fenséges élmény! Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Krisztike

Megcsináltam! Isteni lett! Ajánlom mindenkinek!

ssari

Kétszer is elkészítettem, de mindkétszer kb 15-18 dkg vaj kellett hozzá, nem tudom, mi lehet az oka. De tényleg nagyon finom!

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett!!! Nekem egy kicsit sok lett még a 45 perc sütés is, kicsit megkapta a teteje. De nem adom fel, legközelebb 40 percet sütöm.

Kacorkacor

Jelentem, e lkészítve, fantasztikusan jó lett, óriási sikert aratott :)

Marianna Kiss

Ma sutom màsodjàra ! Nagyon finom. Annyit vàltoztattam rajta , hogy a kekszre 5-6 evokanàl barack lekvàrt tettem , ès a tetejèt megszòrtam fenyo maggal , Az olasz pàrom azt mondta , sokkal finomabb , mint amit itt , vettunk az olasz cukràszdàban !

SzNetti

Örülök a sikereiteknek!

Indikátor

Elkészítettem, és isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

Garfi22

Klassz kis recept. Nekem csak kis elektromos süt?m van, h?légkeverésen több kellett, mint egy óra. Viszont a cukor nagyon sok. Lehet, ízlése válogatja, én mindenesetre az alapból legközelebb kihagyom. Mondjuk az alaphoz Gy?ri kekszet használtam, az amúgy is édes. Viszont a krémhez csak 12 dkg-ot raktam, de azt is lejjebb veszem legközelebb, max 90 gr-ra. Melegen isteni, nem bírtuk kivárni, míg leh?l. Kíváncsi vagyok, akkor milyen lesz :)Van egy kis ribizlim, szerintem azt pürésítem és rakom a tetejére.

Iustitia93

Nekem egy kicsit kompromisszumokból állt elkészíteni. Mivel nincs 20 cm-s formám két 17 cm-s használtam (egy kicsit több kekszes alapot készítettem). Természetesen a ricotta rossz volt, tehát maradt a túró... A tetejére meg málna zselét készítettem. De isteni lett a végeredmény.

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek