Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-chilis polenta sóskamártással

Ricottás-chilis polenta sóskamártással
Ricottás-chilis polenta sóskamártással
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a sült krumplinak álcázott polentával biztosan elfogy még a sóskafőzelék vagy -mártás is. Máskülönben tálalhatjátok spenóttal, ranch öntettel vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal.

hozzávalók / 6 adag

A polentához

A sóskához

ajánlat

Mártásokkal, szaftos húsokkal, olasz húsételek mellé nagyszerű köret ez a belül puha, kívül roppanós polenta.

Szólj hozzá!

elkészítés

A polentához

  1. Először a polentát készítjük el: egy lábasban megfőzzük úgy a kukoricadarát, hogy amikor elfő róla az alaplé, folyamatosan utánatöltjük. Legyen puha.
  2. Ha kész, belekeverjük a ricottát, reszelt parmezánt, apróra vágott szárított chilit vagy chilipelyhet és a friss rozmaringleveleket aprítva. A végén jön a vaj, ezzel krémesítjük, ekkor még folyékony, de nem folyós.
  3. Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a már majdnem kihűlt polentát. Ráhajtjuk a folpackot, és minimum 2 órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  5. Ha már vágható állapotban van a polenta, hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal meglocsolt tepsibe, egymástól kisebb távolságra helyezzük, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Legalább 2 tepsinyi adag lesz belőle.

A sóskához

  1. Mielőtt felszelnénk a polentát, elkészítjük a sóskát: vajon megfonnyasztjuk, cukrozzuk, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, és két deciliter tejjel felengedjük.
  2. A maradék egy deci tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, ezzel besűrítjük a mártást. Ha kell, még további egy kanál vajjal krémesíthetjük, fényesíthetjük.

Tálalás

  1. A sóskát kisebb tálakba öntjük, mellé egy adag sült krumpli fazonú polentát adunk, amit belemártogathatunk vagy kanalazhatjuk mellé a mártást. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

polentacsíkok sóskával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
kukoricadara 1 bögre
csirke alaplé 1 l
ricotta 20 dkg
parmezán sajt 10 dkg
rozmaring 2 szál
vaj 3 ek
chili 1 db
sóska 50 dkg
vaj 2 ek
cukor 1 ek
tej 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint