r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11010 micro
Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8373.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    3324 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1940 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20556 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    44041 micro
Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A spenótos tésztához

  1. A spenótot hagyjuk felolvadni, majd hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a tejfölt, és megsózzuk .
  2. A vajon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, és mártássá főzzük.
  3. A tűzről lehúzva ízesítjük kiskanálnyi sóval és szerecsendióval, majd a ricottávalsimára keverjük.
  4. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük.
  5. Tepsi vagy jénai aljára egy sor tésztát fektetünk, a spenót felét rásimítjuk, második sor tésztával befedjük.
  6. Rá a mártás felét kenjük, és reszelt sajttal meghintjük.
  7. Még egy sor tésztát egyengetünk rá, a spenót maradékát ráöntjük, és a maradék tésztával beborítjuk.
  8. Végül az egészet a maradék mártással bevonjuk, és sajttal meghintjük.
  9. Forró, 200 fokos sütőbe tolva 30 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 72585
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptkönyv ihletett.

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek