Nosalty Logó

Málnás ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Ezen a képen: Málnás ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kekszes alap

Málnazselé

Ricottakrém

Összesen 1020 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kekszes alap

Málnazselé

Ricottakrém

Összesen 4085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kekszes alap

Málnazselé

Ricottakrém

Összesen 195 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 4085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Málnazselé

Ricottakrém

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kekszet morzsalékosra aprítjuk egy késes darálóval, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Ezután belenyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, és hidegre tesszük. Az oldalát is kibéleljük sütőpapírral.

Málnazselé

  1. A málnát összeforgatjuk a cukorral, citromlével, majd kb. 10-15 perc alatt felfőzzük, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrve felfogjuk a magokat.
  2. Közben fél deciliter hideg vízben elkeverünk 1 dkg zselatint, hagyjuk duzzadni, majd 45 másodperc alatt feloldjuk a mikróban.
  3. Végül hozzákeverjük a málnapéphez, hűlni hagyjuk.

Ricottakrém

  1. A ricottát simára keverjük a cukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
  2. Közben a zselatin elkeverjük a hideg vízben, ha megduzzadt, folyós állagúra melegítjük, kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, és elkeverjük a zselatinnal, ha teljesen kihűlt, a ricottához keverjük.
  3. A kétféle masszának azonos állagúnak kell lennie, ekkor kezdhetjük el összeállítani. Ha túl meleg és folyós lenne valamelyik, egy kis időre hűtőbe tesszük.
  4. Összeállítás: a dermedt kekszes alapot kivesszük a hűtőből, majd felváltva előbb a ricottás krémből teszünk egy merőkanállal a forma közepére egy adagot, ezután a málnás zseléből teszünk egy adagot az előző krém közepére, ezt addig ismételjük, amíg tart a kétféle krém. Az utolsó adag málnazselét félretesszük, ezzel vonjuk be majd a tetejét.
  5. Ha kész, hidegre tesszük dermedni, ha már kissé megdermedt, bevonjuk a tetejét is a maradék málnazselével. Végül egy éjszakára hidegre tesszük.
  • Tepsi mérete: 18
  • elkészítettem: 3 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2020. August 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nagyon finom, nyári desszert, és még a sütőt sem kellett hozzá bekapcsolni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Kekszes alap

Málnazselé

Ricottakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek