Pekándió

Pekándió

Leírás

Észak-Amerikában őshonos dióféle, a hikkói diófa gyümölcse. Maga a dióbél barna színű, két „gerezdből” áll, magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, folsavban kifejezetten gazdag. Az USA-ban a sütemények kedvelt alapanyaga. Íze kicsit édesebb, mint a nálunk termő és használt dióé, de ahhoz hasonlóan alkalmazható a konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Pekándió

fehérjetartalom

9.17 g

zsírtartalom

68.595 g

szénhidráttartalom

13.86 g

víztartalom

3.52 g

gramm pekándió?

Top ásványi anyagok

Foszfor

277 mg

Magnézium

121 mg

Kalcium

70 mg

Cink

4.53 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.21 g

Kolin

40.5 mg

E vitamin

1.4 mg

Niacin - B3 vitamin

1.167 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

9.17 g

Zsír

telített zsírsav

6.18 g

egyszeresen telített zsírsav

40.801 g

többszörösen telített zsírsav

21.614 g

ásványi anyagok

Kalcium

70 mg

Vas

2.53 mg

Magnézium

121 mg

Foszfor

277 mg

Cink

4.53 mg

Réz

1.2 mg

Mangán

4.5 mg

Szelén

3.8 µg

szénhidrát

rost

9.6 g

cukor

3.97 g

víz

3.52 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.66 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.13 mg

Niacin - B3 vitamin

1.167 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.863 mg

Folát

22 µg

Kolin

40.5 mg

Béta-karotin

29 µg

Béta-kriptoxantin

9 µg

Lutein+zeaxantin

17 µg

E vitamin

1.4 mg

K vitamin

3.5 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

1.1 mg

B6 vitamin

0.21 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!