Pekándió

Pekándió

Leírás

Észak-Amerikában őshonos dióféle, a hikkói diófa gyümölcse. Maga a dióbél barna színű, két „gerezdből” áll, magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, folsavban kifejezetten gazdag. Az USA-ban a sütemények kedvelt alapanyaga. Íze kicsit édesebb, mint a nálunk termő és használt dióé, de ahhoz hasonlóan alkalmazható a konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!