r
Nosalty Logó

Répatortás kekszszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Répatortás kekszszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1981 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    386.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.1 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    7430 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 6747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 370 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat: mehet bele a liszt, fehér cukor, barna cukor, zabpehely, pekándió, szódabikarbóna, sütőpor, só, őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg és a szerecsendió. Keverjük össze, és tegyük félre.
  3. Reszeljük finomra a sárgarépát, és tegyük egy tálba az olívaolajjal, a vaníliapasztával és a tojásokkal együtt. Alaposan keverjük össze, homogén állagúra.
  4. Öntsük a nedves keveréket a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg teljesen össze nem áll.
  5. Kanalazzunk (fagyiskanállal) kicsit nagyobb, golflabda méretű halmokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, lehetőleg helyezzük egymástól 2-3 centiméter távolságra őket.
  6. Süssük az előmelegített sütőben 10-12 percig, számítsunk arra, hogy kissé szétterülnek és megnőnek. A kekszek sütése és hűlése közben készítsük el a tölteléket.
  7. Egy tálban verjük fel a mascarponét a tejszínnel és a vaníliapasztával. Addig keverjük, amíg összeáll, és simává, habossá válik. Tegyük át egy tetszőleges csillagcsővel ellátott habzsákba.
  8. Miután a kekszek teljesen kihűltek, felezzük le őket, és nyomjunk a krémből a sütik alsó részére, a több keksszel pedig nyomjuk össze, hogy megkapjuk a szendvicseket.
  9. Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd tálaláskor csurgassuk le olvasztott étcsokoládéval, illetve szórjuk meg egy kevés durvára darált pekándióval és Maldon-sóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4763
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 22.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Répatortás kekszszendvics
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Senki nem tud ellenállni a klasszikus répatorta varázsának, de ha valami másra vágysz, ami akár útközben is fogyasztható, akkor hadd mutassuk be a következő sütifüggőséged főszereplőjét: íme a répatortás kekszszendvics! Annyi répatortás receptet láttunk mostanában, hogy úgy döntöttünk, egy kicsit feldobjuk a dolgokat. Képzeld el a puha, szaftos répatorta gazdag ízvilágát könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve. Ez a kombó ámulatba ejti az ízlelőbimbóidat, és ami igazán fantasztikus ebben a sütiben, az az, hogy átkozottul könnyű elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk