Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krampampuli

Krampampuli
Krampampuli
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krampampuli mindig buli! Főleg Szilveszterkor. Eddig kétszer csináltam, először kb. 15-20 éve, akkor még nem lehetett nálunk erős rumot kapni, csak 40 fokosat, amit nem sikerült meggyújtani, így nem is lett abból krampampulink. Tavaly vettem 80 fokos rumot, amit a rumtopf készítésére is használtam, ez már gyönyörű, félméteres lánggal égett. Igazán finom csemege, de azért vigyázva fogyasszuk, mert ütős!:-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A mennyiségeket variálhatjuk, tehetünk bele több vagy kevesebb hozzávalót. Lehetőleg a társaság legjózanabb tagjára bízzuk az elkészítést. Én a konyhapulton akartam meggyújtani, a párom tanácsára raktam át az asztalra, amit nagyon jól tettem, mert az nem lett volna olyan jó élmény, ha a félméteres lángok a konyhaszekrény alját nyaldossák. A füst, korom miatt nem kell aggódnunk, mert a szesz nagyon szépen, tisztán ég. Elkészíteni csak saját felelősségre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót, mandulát, mogyorót, kesut, pekándiót nagyobb darabokra vágjuk, az aszalt gyümölcsöket langyos vízben kicsit beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Utána felkockázzuk, és az egészet egy nagy tűzálló tálba tesszük.
  2. A tálra fém szitát helyezünk, ráhalmozzuk a kockacukrot, meglocsoljuk rummal, majd meggyújtjuk, nem egyszerre öntjük rá az összes rumot, hanem folyamatosan, apránként locsoljuk. A kockacukor java része elolvad, és a tálba csöpög.
  3. Közben a bort felforrósítjuk, a teát megfőzzük.
  4. Miután az összes rum elfogyott, a tálba öntjük a teát és a bort, beleállítjuk a szűrőt a tálba, és a forró itallal -merőkanál segítségével- leolvasztjuk a megmaradt cukrot.
  5. Bögrékbe, poharakba merjük úgy, hogy jusson a sűrűjéből is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 096
elküldve: 5
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: italok
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alkoholos ital, égetett puncs, ördögital

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

platinakuka
platinakuka Mon, 2015-01-26 18:16

Lehetőleg a társaság legjózanabb tagjára bízzuk az elkészítést. --> értékelem az realitásod :) :)

1001
dió 2 marék
földimogyoró 40 g
kesudió 20 dkg
pekándió 20 g
mandula 20 g
datolya 3 db
mazsola 1 marék
aszalt szilva 15 g
füge 3 db
kockacukor 500 g
rum 4 dl
vörösbor 1 l
fekete tea 10 dl