Impozáns sajttál
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
167g sajt587 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g szőlő11 kcal
-
13g fekete áfonya8 kcal
-
30g füge22 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
10g kesudió55 kcal
-
10g pekándió69 kcal
-
10g kolbász45 kcal
-
10g mortadella31 kcal
-
32 kcal
-
5 kcal
-
7g fügelekvár19 kcal
-
10g keksz42 kcal
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
1000g sajt3520 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
80g fekete áfonya46 kcal
-
180g füge132 kcal
-
60g mandula354 kcal
-
60g kesudió332 kcal
-
60g pekándió415 kcal
-
60g kolbász271 kcal
-
60g mortadella187 kcal
-
192 kcal
-
24g fekete olajbogyó28 kcal
-
40g fügelekvár111 kcal
-
60g keksz251 kcal
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
46.2g sajt163 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
4.6g szőlő3 kcal
-
3.7g fekete áfonya2 kcal
-
8.3g füge6 kcal
-
2.8g mandula16 kcal
-
2.8g kesudió15 kcal
-
2.8g pekándió19 kcal
-
2.8g kolbász13 kcal
-
2.8g mortadella9 kcal
-
3.7g aszalt gyümölcsök9 kcal
-
1.1g fekete olajbogyó1 kcal
-
1.8g fügelekvár5 kcal
-
2.8g keksz12 kcal
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4112 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 1468 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 1517 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 692 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 371.5 g
Zsír
-
Összesen 514.3 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24671.7 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 8807 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 804 mg
-
Foszfor 5666 mg
-
Nátrium 9104 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.1 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 972 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4150 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 4069 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 974 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
- 18% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1140.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g szőlő
-
80 g fekete áfonya
-
2 db füge
-
60 g mandula
-
60 g kesudió
-
60 g pekándió
-
60 g kolbász
-
60 g mortadella
-
8 db fekete olajbogyó
-
2 ek fügelekvár
-
60 g keksz
Elkészítés
- A sajtokat vágjuk különböző, tetszőleges méretű és formájú, de ne túl nagy darabokra.
- Készítsük elő a gyümölcsöket, a magvakat, a felvágottakat és a sós kekszet.
- Nincs más dolgunk, mint ízlésesen és mutatósan elhelyezni a hozzávalókat egy szép kerek deszkán vagy üvegtálon, a videóban is látható módon.
- Testesebb fehérborral vagy könnyedebb vörösborral kínáljuk!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 14091
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sajttál kitűnő vendégek fogadására, baráti iszogatásokra vagy akár nagyszabású vacsorákra is tökéletes. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, változatosan összeállítható. Nincsenek különösebb kikötések, de van pár egyszerű,de annál hasznosabb tipp, amit érdemes megfogadni, hogy igazán megadjuk a módját: tálaljuk fadeszkán vagy üvegtálon, szuper jól fog mutatni! Vágjuk különböző méretű és alakú, de ne túl nagy darabkákra a sajtokat, mutatósabb lesz a végeredmény. A sajtok mellé általában valamilyen csonthéjasat és kenyérfélét is párosítunk a textúrák és állagok kiegészítése végett, illetve hogy tartalmasabb legyen a tál. Remek hozzá a dió, mandula, baguette, sós keksz, grissini stb. A sajtok mellé kerülnek gyümölcsök is friss vagy aszalt formában, ennek az az oka, hogy a sajtok ízben nagyszerűen harmonizálnak a gyümölcsökkel. Jöhet friss szőlő, füge, áfonya, körte, aszalt sárgabarack, szilva vagy datolya, de az olajbogyó és a lekvárfélék vagy magolajak is tökéletesen passzolnak. Végül, de nem utolsó sorban a sajttálhoz mindenképp dukál egy jó minőségű chardonnay vagy egy könnyedebb vörösbor.