Nosalty Logó

Csokoládés-pekándiós babkatorta krémlikőrös vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Kelt tészta

Csokoládés töltelék

Vaníliasodó

Összesen 1289 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Kelt tészta

Csokoládés töltelék

Vaníliasodó

Összesen 15459 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Kelt tészta

Csokoládés töltelék

Vaníliasodó

Összesen 402 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1289 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.9 g

Zsír

  • Összesen
    1139.5 g
  • Telített zsírsav
    304 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    529 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    239 g
  • Koleszterin
    2391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10477.9 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2382 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1753 mg
  • Foszfor
    4836 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    134 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3010 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    1789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2922 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 15459 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 402 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kelt tészta

Csokoládés töltelék

Vaníliasodó

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a 3 egész tojást és a langyos tejet.
  2. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, és cipót formázunk belőle, majd lefedve 40-50 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 1 centi vastag téglalapra nyújtjuk.
  4. Megkenjük mindenhol a kihűlt csokoládés krémmel (lásd: Csokoládés töltelék), megszórjuk a durvára vágott pekánnal és az étcsokoládé-darabokkal.
  5. A hosszabbik oldalától elkezdve feltekerjük, majd egy éles késsel hosszában ketté vágjuk a tekercset. Próbáljuk meg minél szorosabban összefonni a két rudat, ügyelve arra, hogy a töltelékes rész felfele legyen. Így lesz szép, jellegzetes a babkánk külseje.
  6. A fonatból koszorút formázunk, és határozott mozdulattal áttesszük egy kivajazott-kilisztezett 25 centis tortaformába. Meleg helyen, letakarva még 30-40 percig kelesztjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  8. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni, majd a langyos vaníliasodóval tálaljuk. (lásd: Vaníliasodó)

Csokoládés töltelék

  1. A töltelékhez vízgőz fölött összeolvasztjuk a hozzávalókat, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt rákenjük a tésztára. Érdemes ezzel a munkafolyamattal kezdeni.

Vaníliasodó

  1. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tej 3/4-ét.
  2. A maradékot keverőtálba öntjük, és csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval (kivéve a likőrt).
  3. Miután a tej enyhén felforrt, apránként hozzáöntjük a tojásos keverékhez, hőkiegyenlítés végett.
  4. Majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és visszatesszük a tűzhelyre. Folyamatosan kevergetjük, figyelve rá, hogy ne égjen le az alja (a cukor miatt), illetve hogy ne csomósodjon be.
  5. Közepesen sűrű krémet főzünk belőle. Akkor jó, ha még folyós, de bevonja egy evőkanál hátulját. Ezután adjuk hozzá a likőrt, és hagyjuk hűlni.
  6. Szószos kiöntőben szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 5267
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Receptkategóriák

Gerzsenyi Flóra 110 recept

Hagyományos húsvéti kalács helyett idén egy nagyon extra csokoládés-pekándiós babkatortát készítettem, krémlikőrös vaníliasodóval! Megőrülsz-megvadulsz! A babka a lengyel zsidó konyha egyik tradicionális süteménye, de hallottam már ukrán és mediterrán eredetvonalról is. Viszont egy biztos: nagyon guszta, nagyon finom, szóval abszolút ideális választás húsvétra (is).

Hozzászólások

Hozzávalók

Kelt tészta

Csokoládés töltelék

Vaníliasodó

Címlapról ajánljuk

További cikkek