r
Nosalty Logó

Fürge répatortamuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Fürge répatortamuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 5779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    1549 micro
  • β-karotin
    3825 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    375.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1524 micro
  • α-karotin
    9295 micro
  • β-karotin
    22949 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 5779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és a sóval.
  2. A puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot és az olajat. Ezután mehet bele a lereszelt répa és a felaprított pekándió.
  3. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és készítsünk belőle egynemű tésztát.
  4. Az elkészült tésztát fagylaltkanál segítségével porciózzuk ki a muffinpapírral kibélelt formákba.
  5. A sütőt melegítsük elő 200°C fokra, majd rakjuk be a muffinokat sülni. 5 perc után vegyük le a sütő hőfokát 180°C-ra. Ezzel a módszerrel a muffinok szép magasra nőnek majd.
  6. 15 perc után vegyünk ki a muffinokat, és hagyjuk őket kihűlni.
  7. A tésztából 12 muffin készül el.

krém

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a habfixálót, majd fokozatosan a cukrot is, és kemény habbá verjük.
  2. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és egy kis vaníliakivonatot, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
  3. Aprított pekándióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2194
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 21.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Fürge répatortamuffin
Kristyán Fanni 89 recept

Minden elkészült húsvétra, de kéne még egy mutatós sütemény, ami gyorsan összedobható? A muffin lényegében ezért lett kitalálva! Répatortás ízesítésben az ünnephez is szuperül passzol, és még a locsolók kezébe is bele lehet nyomni!

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek