r
Nosalty Logó

Krémsajtos egészséges répatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémsajtos egészséges répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 189 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 2262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Máz és díszítés

Összesen 149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 189 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7475 micro
  • β-karotin
    17804 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz és díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. Lereszeljük a répákat és az almát.
  2. Összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat egy tálban.
  3. Egy másikban összedolgozzuk a leturmixolt banánokat, erythritolt, tojást, tojásfehérjét és a vanília aromát. Hozzáadjuk a kókuszolajat, tejet, a lereszelt almát és répát.
  4. A krémes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ha már összeállt, beleszórjuk az összetördelt magvakat.
  5. Az így kapott tésztát gyümölcskenyér sütőformába öntjük (kb. 3/4-ig, mert szépen meg fog emelkedni), és az előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük, hogy kész van-e azzal, hogy beleszúrunk egy hurkapálcikát. Ha szárazon jön ki, elkészült a süti.

Máz és díszítés

  1. Miközben hűl a sütemény (kb. 10-15 percig), elkészítjük a mázat.
  2. Turmixgéppel vagy habverővel elkeverjük a puha krémsajtot a por"cukorral", fahéjjal és vaníliával.
  3. A krémet rákenjük a kihűlt sütire, és néhány egész pekándióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 41357
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Répatorta kedvelő barátaim nem hitték el, hogy ez a süti teljes kiőrlésű, és alig van benne zsiradék. Aki diétázik, az vegyen light krémsajtot, vagy máz nélkül készítse el a sütit. A banán miatt akár az a 60 g erytrit is elhagyható, vagy pár kanál mézzel helyettesíthető a tésztában.

Hozzászólások (3)

sonsy

A recept nagyon tetszik. Csak egy kérdésem van: mit?l lesz édes? A tészta ugyanis erythritolt tartalmaz és a sütési h?fok 180 C. Az erythritol 160 C fokon bomlik.-

Törölt felhasználó

Hú, a kémiai hátteret nem ismerem ennyire, de én mindig erytrittel sütök, általában 180 fokon & mindig elég édes lesz :)

krompkati

Egy kérdésem lenne: a tojásfehérjét folyékony, vagy felvert állapotban kell a krémes masszába keverni? Köszönöm! :)

Kildikoviktoria

Nagyon finom répatortasüti! Annyit csaltam, hogy barnacukrot használtam. Nincs gyümölcskenyér formám, így egy 17 x 26-os jénaiban sütöttem meg és mandulát használtam. Kitaláltam, hogy legközelebb kettévágom lapjában, és a 2 lap közé is teszek sajtkrémet, hogy krémesebb legyen :) Köszönet a receptért!

Hozzávalók

Tészta

Máz és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek