r
Nosalty Logó

Mangó chutney - gyors verzió

NS
Mangó chutney - gyors verzió
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

290
Kalória
2.5g
Fehérje
54.7g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
211.6g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
49.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 290 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    423.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1827 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A mangót megpucoljuk, feldaraboljuk kis kockákra, és az összetevőkkel együtt feltesszük fedő alatt, alacsony lángon főzni.
  2. Megkevergetjük, és kb. fél óra alatt elérjük a kívánt lekvár állapotot. (Én a felét kicsit pürésítettem, majd hozzákevertem a darabosabb felét.)
  3. Így krémesebb állagot érhetünk el a szirupos helyett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Tudom, első ránézésre nem túl megnyerő, de érdemes bizalmat szavazni neki. Legjobb társa egy unalmas csirkének vagy pirítósnak. Pikáns, fűszeres, csípős, mégis gyümölcsös és édes. Persze, aki szereti az effajta kavalkádot, annak ajánlom. Egy sós palacsintatésztában is el tudom képzelni, de akár egy pitával is.  ,,A mangó chutney egy indiai fűszeres lekvár, amely az angolok által lett világhírű. Az igazi, indiai verzió, csupán a mangó és fűszerek főzött keveréke, amit frissen készítenek étkezés előtt. A nyugati, befőzött verziója inkább a lekvárhoz hasonlít, ami előre elkészíthető, és hűtőszekrényben tárolható.."

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek