r
Nosalty Logó

Klasszikus gyümölcsrizs málnaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Klasszikus gyümölcsrizs málnaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gyümölcsrizshez

A málnaöntethez

Összesen 802 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gyümölcsrizshez

A málnaöntethez

Összesen 4007 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gyümölcsrizshez

A málnaöntethez

Összesen 138 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 802 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3245 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 4007 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A gyümölcsrizshez

A málnaöntethez

Elkészítés

A gyümölcsrizshez

  1. A tejet feltesszük főni a citrom héjával (krumplihámozóval vágjunk belőle vastag csíkokat), a vanília kikapart magjaival és a vaníliarúddal, valamint 100 gramm cukorral. Amikor már majdnem forr, beleöntjük a rizst, és közepes-alacsony lángon, gyakran megkevergetve puhára főzzük. Amikor elkészült, a tejberizst hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd félúton hozzáadjuk a porcukrot. Kemény habbá verjük, majd hozzáforgatunk belőle annyit a kihűlt tejberizshez, hogy az kissé fellazuljon. A többi felvert habot habzsákba töltjük és félretesszük.
  3. A díszítéshez előkészítjük a gyümölcsöket: a bogyósokat megmossuk, a mangót kockákra vágjuk, a hámozott kivit és az őszibarackot szeletekre.

A málnaöntethez

  1. A málnát és a cukrot egy kis lábasban összefőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Összeállítjuk a gyümölcsrizst: kelyhekbe pakolunk egy adag tejszínhabos tejberizst, majd málnaöntettel rétegezzük, amit további tejberizs követ. A tetejére kerülhetnek a színes gyümölcsök és néhány nyomás tejszínhab.
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 5794
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 27.

Receptkategóriák

Klasszikus gyümölcsrizs málnaöntettel
Lakos Benedek 237 recept

Így fest a tejberizs egy fokkal elegánsabb kuzinja, a gyümölcsrizs. Bármelyik évszakban, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a lényeg csak az, hogy minél színesebb, változatosabb külsőt adjunk neki. Tálaljuk málnaöntettel elárasztva és tejszníhabkupolával megkoronázva – nincs nála tökéletesebb délutáni, teraszon kanalazgatós desszert.

Hozzávalók

A gyümölcsrizshez

A málnaöntethez

Címlapról ajánljuk

Így készül az egyszerű, mégis különleges zöld olajbogyós tészta, ami...

Akad két olyan kedvelt alapanyag a konyhádban, amelyek önmagukban is fantasztikus ízvilágúak, ám párosításukból egy egészen ínycsiklandozó tésztaszósz születhet. Bizony a fokhagymára és a zöld olajbogyóra gondolunk. Az ő különleges duójuk segítségével te is gyorsan és egyszerűen készíthetsz otthon egy olyan ellenállhatatlan tésztás ételt, amely még a legfelkapottabb éttermek fogásaival is vetekszik.

Nosalty

További cikkek