r
Nosalty Logó

Savanyított őszibarack bivalymozzarellás pirítóssal

Hering András
Savanyított őszibarack bivalymozzarellás pirítóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

284
Kalória
12.8g
Fehérje
35.8g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
146.8g
Víz
24.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6194.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    4279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Savanyított őszibarack

  1. Mossuk meg az őszibarackokat, vágjuk félbe őket, majd magozzuk ki őket.
  2. Vágjuk ujjnyi szeletekre a barackokat, majd rendezzük el őket egy széles szájú csatos üvegbe, tegyük közéjük a babérlevelet, a fahéjat és chilipaprikát.
  3. Ha elrendeztük, öntsük az almaecetet az üvegbe.
  4. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a cukrot és a sót és a nagyjából két evőkanálnyi vizet. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel annyira, hogy a cukor és a só feloldódjon.
  5. Öntsük ezt a cukor-só-oldatot a csatos üvegbe, majd öntsük fel a maradék 2 evőkanál vízzel.
  6. Zárjuk le és fordítsuk meg párszor, hogy összekeveredjenek a savanyító pác alkotóelemei. Tegyük hűtőbe, és legalább 2 napig (vagy legfeljebb 5 napig) hagyjuk állni felhasználás előtt.

A bivalymozzarellás pirítós

  1. Vágjunk két szelet kovászos vagy rozskenyeret, pirítsuk meg őket.
  2. Pirítás után tépkedjük (vagy villával nyomjuk szét) a kenyérre a burratát. Mindegyikre tegyünk pácolt őszibarackot, majd szórjuk meg bazsalikommal, és ízesítsük pelyhes sóval és frissen őrölt borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: fermentálás / savanyítás

Mi lehet még jobb, mint az őszibarackot nyersen enni? Hát a pácolás, ami egy savanykás és csípős izgalmat ad a lédús gyümölcsnek! Szerintem annyira jó, hogy ezek után nem lesz barackszezonod őszibarack-pácolás nélkül. Miután bepácoltad az őszibarackot, párosítgatod grillezett vagy sült sertéshússal, csirkével vagy hallal. Vagy bármilyen salátához is felhasználhatod. Én most egy gyors, de annál vérpezsdítőbb reggelihez használtam: kenyeret pirítottam, megkentem bivalymozzarellával (sűrűbb joghurttal, vajkrémmel vagy mascarponéval is működik), ráhalmoztam a pácolt barackszeleteket, friss bazsalikommal, sópehellyel és borssal fűszereztem. Fontos, hogy a pácoláshoz kemény őszibarackot használjunk, mert a fűszeres savanyítás alatt (minimum 3 - legfeljebb 5 nap) folyamatosan lágyul és puhul a savanykás és fűszeres páclében.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...