csonthéjas gyümölcs
Címlapról ajánljuk
Ezzel az egyszerű trükkel sokkal tovább marad szép a karácsonyfád
Ha szeretnénk, hogy minél tovább szép maradjon a karácsonyfánk, akkor érdemes bevetni egy trükköt.
Nosalty„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...
Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.
Kormos LiliTermékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.
NosaltyTovábbi cikkek
Veszélyes lehet a zabkása, már reklámozni sem lehet fogyasztását
Az Egyesült Királyságban egy új törvény szerint tilos gyorsételeket reklámozni, a lista szerint a zabkása is ennek minősül.
Egyszerű krémes sütemények karácsonyra
Egyszerű krémes süteményeket hozunk karácsonyra, mert egyrészt nem mindenki szereti a klasszikus ünnepi sütitöltelékeket, másrészt egy krémes sütibe beleharapni maga a csoda!
Végleg leállt kiskorunk legelegánsabb édességének gyártása
December 5-én véget ért a klasszikus marcipángolyó gyártása Salzburgban.
Top Receptek
Frankfurti leves egyszerűen
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A legegyszerűbb muffin
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Hagyományos édes fánk
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...