r
Nosalty Logó

Vegyes baracklekvár naranccsal és vaníliával

Koronás Cukor
Vegyes baracklekvár naranccsal és vaníliával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

226
Kalória
1.7g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
0.5g
Zsír
124.8g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
54g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2713 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    685.1 g
  • Cukor
    648 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    9217 micro
  • β-crypt
    1686 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 2713 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A barackokat keresztbe bevágjuk, majd egy tálba tesszük és forró vízzel leforrázzuk. Fedjük le és hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan húzzuk le a gyümölcsök héját. (Vigyázzunk, a gyümölcs nagyon forró lehet, ezért érdemes lehet jeges vízbe áztatni pucolás előtt.)
  2. A meghámozott barackokat megfelezzük/negyedeljük, majd a magokat eltávolítva egy lábasba tesszük őket.
  3. A barackokhoz hozzáfacsarjuk egy narancs levét, majd hozzáöntjük a Koronás 2:1 Befőzőcukrot. A vanília magjait kikaparjuk, majd a magokat és a héjat is a gyümölcshöz tesszük.
  4. Gyakori kevergetés mellett főzzük 4-8 percet, majd (a vaníliahéj eltávolítása után) botturmix segítségével egyneműre turmixoljuk.
  5. A forró lekvárt steril üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegekre a tetejüket, majd fejjel lefelé fordítjuk és így hagyjuk legalább 15 percig.
  6. A kész lekvár rendkívül selymes és ízes, remekül illik fagylaltokhoz, vajas pékárukra, de akár sajtok vagy húsok mellé is kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Baracklekvárt az esetek többségében sárgabarackból készítünk, pedig nektarinból és őszibarackból is remekül lehet befőzni. Mi ezúttal egy vegyes baracklekvárt főztünk többféle barackból, a gyümölcs természetes ízét pedig egy rúd vaníliával és egy narancs levével egészítettük ki. A végeredmény egy fantasztikus aromájú, selymes lekvár lett, ami édességekhez éppolyan jól passzol, mint joghurtba, sajtokhoz vagy akár sült húsok mellé.

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek