r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-barackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Vaníliapudingos-barackos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 701 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    413 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk.
  2. A tészta 2/3-adát nagylyukú reszelőn a pitesütőnk (én tortaformába készítettem) aljába reszeljük, majd eligazítjuk, s nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.
  3. Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.
  4. A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon összefőzzük és kihűtjük.
  5. Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat kisebb darabokra vágjuk, és elhelyezzük a tetején.
  6. Ráreszeljük a maradék tésztát, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 685
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 135165
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliapudingos-barackos pite
Ramonika 32 recept

Most készítettem először, a sütési időt nem tudom pontosan, mert először 160 fokon sütöttem a süteménysütő programon, majd átraktam a légkeverésesre 170 fokra. Figyelni kell, hogy átsüljön az alja, de a teteje ne égjen meg. Kb. 30-40 percig kell sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!