r
Nosalty Logó

Diós-mascarponés répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2326 micro
  • β-karotin
    5685 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    461.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    800 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    9305 micro
  • β-karotin
    22740 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót és a répát.
  3. Egy kapcsos, kibélelt formában előmelegített 180 fokon sütjük kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)
  4. A papírt lehúzzuk, hideg helyen teljesen kihűtjük, vízszintesen 2 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Krémhez a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
  6. Tálalás előtt hideg helyen pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 31171
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Röviden, tömören - Imádom! :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek