r
Nosalty Logó

Diós-mascarponés répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2326 micro
  • β-karotin
    5685 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    461.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    800 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    9305 micro
  • β-karotin
    22740 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót és a répát.
  3. Egy kapcsos, kibélelt formában előmelegített 180 fokon sütjük kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)
  4. A papírt lehúzzuk, hideg helyen teljesen kihűtjük, vízszintesen 2 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Krémhez a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
  6. Tálalás előtt hideg helyen pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 33296
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Röviden, tömören - Imádom! :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...