r
Nosalty Logó

Rebarbarás vaníliapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rebarbarás vaníliapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 2835 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 2835 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Elkészítés

A rebarbarakompóthoz

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
  3. Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot egy közepes méretű kerámiatálba öntjük.

A vaníliapudinghoz

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és egy fazékba tesszük a tejszínnel. Az üres rudat is hozzáadjuk, majd óvatosan felmelegítjük az egészet.
  2. Közben egy hőálló tálban alaposan kikeverjük a tojást, tojássárgájákat, keményítőt és cukrot. Ha a tejszín már meleg, de nem forró, folyamatos kevergetés mellett, lassan és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk.
  3. A tejszínes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd alacsony-közepes lángon, kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A végén kihalásszuk a vaníliarudat, majd a pudingot rákanalazzuk a rebarbarakompótra.
  4. A pudingot minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük (de adhatunk neki egy egész éjszakát is) fóliával lefedve. Tálalás előtt hagyjuk 15 percet felengedni, majd tálakba szedve, pirított mandulával és narancshéjjal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás vaníliapuding
Lakos Benedek 272 recept

A rebarbara és vanília méltán híres kombinálása valósul meg ebben a könnyű deszertben: a savanykás, fanyar kompótot tökéletes módon egészíti ki a házi puding aromás édessége. Ez egy amolyan délutáni, teraszon elmajszolós, nyári hangulatú desszert.

Hozzávalók

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek