r
Nosalty Logó

Narancsos csipkebogyóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Narancsos csipkebogyóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 536 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 2138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2980 micro
  • β-crypt
    659 micro
  • Likopin
    8500 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 536 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    1992.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2231 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    11919 micro
  • β-crypt
    2635 micro
  • Likopin
    34000 micro
  • Lut-zea
    10251 micro
Összesen 2138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    1339 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A csipkebogyót alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a két végéről a megszáradt virág- és szárrészeket. Ez fazékba tesszük a vízzel, majd nagyjából 25-30 percig főzzük, míg a gyümölcs szinte szét nem esik. Ekkor egy botmixer segítségével teturmixoljuk a levest (ne féljünk a magok miatt, egyben maradnak), majd egy sűrű szövéső szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A csipkebogyólevet visszatesszük egy tiszta fazékba, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancs héját és a levének felét, illetve a vaníliát. Közepes lángon 5 perc alatt összefőzzük. Narancskarikákkal, pirított mandulával és tejszíncseppekkel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1122
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csipkebogyóleves
Lakos Benedek 264 recept

Ez a tradicionális svéd leves sok első kóstolónak meglepő élmény lehet. Nagyjából úgy lehet leírni, mint ha egy teljesen ismeretlen (és talán nem is létező) sütemény levessé varázsolt verzióját kanalaznánk. Pedig semmi mágia nincs a dologban, sőt, maga az elkészítés gyermekien egyszerű.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek