r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GPéter
Narancsos kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2509 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    18203 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 4890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 328691
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancsos kacsa
GPéter 4 recept

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

Hozzászólások

Sz. Ági

Jól számolok? Ha óránként emelsz 10 fokot, akkor 3óra hosszat sütöd? Nem sok az egy kicsit?

GPéter

Kedves szeag! Nem, hidd el hogy így lesz finom puha a hús :) Tudom, hogy a kacsamellet van aki úgymond rose-n szereti tehát mint a bélszínt félig átsütve, de mi a jól átsült hús hívei vagyunk! :)

P.

Tökéletes.

GPéter

Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Ma ebédre ezt készítettem el és nagyon finom lett,egyáltalán nem sok neki a 3 óra az enyém is majdnem addig sült.Nagyon finom lett és a hús szinte szétomlott a számba.Köszönöm a receptet.

GPéter

Kedves lina912! Váljék egészségetekre! :) És köszönöm hogy meggy?z?nek találtad a receptemet és elkészítetted!

Törölt felhasználó

Elkészítettem! Ez volt a karácsonyi vacsora! Éssss.... Isteni finom lett! Minden változtatás nélkül készült, id? is annyi volt, amennyi kellett. Hagymás törtkrumplival kérte a férjem, igaz, hogy van a hús alatt is hagyma, de nem baj.... A kislányom is hümmögött neki, olyan jó lett. Köszönöm a receptet. Még sokáig fogjuk emlegetni. :) Jaaa, és az els? kacsám volt. :)

GPéter

Kedves mrsfejes! Köszönöm a kedves szavakat és egészségetekre! :) További kellemes ünnepeket nektek! :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam karácsonyi ételként. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, további szép ünnepeket.

GPéter

Kedves tucsike! Örülök, ha ízlett a kacsa! Remélem máskor is elkészítitek. Nektek is további szép ünnepeket!

Ildee7

Kedves Péter! Nálam is átment a vizsgán a recept és kiváló jelz?t kapott :)))). Nagyon finom lett és a 3 óra kellett neki hogy megpuhuljon és jól átsüljön. Köszönöm!

GPéter

Kedves Ildee7! Neked is köszönöm a szép szavakat. Eléggé id?igényes étel, de szerintem megéri elkészíteni. Mi sajnos nem eszünk sok kacsát, de így ünnepek idején mindig fogyasztunk valami különlegeset :)

Törölt felhasználó

Kedves Péter! Vettem egy kacsát, mert szép volt...pedig nem is szoktam kacsát venni :-) Aztán kerestem egy jó receptet...a Tiéd nyert... :-) Ezért most, így jóllakottan megköszönöm a receptet, nagyon finom lett, teljes siker a családban!Ezutan biztos fogok újra kacsát venni :-)

GPéter

Köszönöm a kedvességedet és egészségetekre! :) További szép napot kívánok!

Majam

Elkészítettem, nagyon finom lett!

Ildee7

Kedves Péter! Ebben az évben is a Te recepted alapján készül a karácsonyi kacsasült :)

Törölt felhasználó

Péter, sajnos kés?n láttam meg a receptet, de karácsonyon kívüli ünnepi alkalomra is elkészíthet? recepted! Egy kérdés: a karikára vágott narancsokat rögtön a sütés elején rá kell tenni? Nem sok neki a 3 órás sütés? Vagy csak dekorációként van jelen?

GPéter

A narancs karikák a kacsával sültek és még dekorációnak is használtam :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

midinger

Már másodszor készítettem el. Köszönöm a receptet!

GPéter

Örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésedet! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, valami isteni lett a végeredmény. :)

GPéter

Örülök, hogy ízlett! Készítsd el máskor is! :) További szép estét!

Törölt felhasználó

Egyszer?en ISTENI ez a kacsasült!!!!!! A férjem imádja! Azt mondja, hogy ilyen ízletes kacsát még soha nem evett. Köszönjük a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.