r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 7. - könnyen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Oroszkrémtorta 7. - könnyen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 341 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 173 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 341 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7142.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 4084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.
  2. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
  5. A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
  6. A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.
  7. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.
  8. Meggybefőttel, pirított mandulával és naranccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 521
  • Össznézettség: 201405
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Oroszkrémtorta 7. - könnyen
Csillárka 7 recept

A családom imádja ezt a tortát! Krémes és könnyű édesség. Na és nagyon szépen lehet díszíteni! :-) Jó étvágyat!

Hozzászólások (29)

Csiki Piroska

Csillárka nagyon szép a tortád. Gratulálok. Piroska.

Törölt felhasználó

Ez nagyon szép, és biztos finom is. Ki fogom próbálni. Nem lesz híg a krém? Én egyszer csináltam pudingos krémet Hulalával, és híg lett, pedig kevesebb tejet raktam bele. De ez gyönyör?. Üdv.Ancsa

Csillárka

Köszönöm! A krém nekem még soha nem lett híg, remélem neked sem lesz az! Üdv: Csillárka

Bendika

Finom

Törölt felhasználó

Szia!! A legfinomabb krémes torta amit eddig sütöttem:) Apum 49. szülinapjára készült hétvégén és mindenki 2-szer kért repetát :D Köszi a receptért, mindenképp elmentem ezt a receptet mint a legkönnyebb és legfinomabb torta amit még anyum is meg tudna csinálni, ha hozzáfogna..pedig ? aztán nagyon béna tortasütésben:) Bátran ajánlom mindenkinek!! Lili

Törölt felhasználó

Hát ez a torta fenséges!!!!! Én 7 tojásból csináltam a piskótát és éppen elég volt, hogy 3 felé vágjam, ja és rumaromával készítettem+ tettem bele rumaromás vízbe áztatott mazsolát. Hát nagyon finom torta és pofon egyszer?!!!!!

Törölt felhasználó

Egy 8 szeletes, kb. 20 cm-es tortához 4 tojásból csináltam a piskótát, a krémhez és díszítéshez pedig elég egy 2 dl HULALA. A krémbe ajánlok egy marék felaprított aranymazsolát, a sima vanília puding helyett pedig a grízes változatot. Köszönöm a receptet. Üdv, Kriván Noémi

twixy

Gratulálok! Nagyon jó a recept! A család el volt ájulva a remekm?vemt?l.(én is hiszen ez életem 2.tortája)Én annyit változtattam rajta , hogy kihagytam a mazsolát, helyette ?szibarack bef?tt darabkákat kevertem a krémbe. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!

Csillárka

Örülök, hogy sikere volt a remekm?vednek! :-) Az ?szibarack jó ötlet, kipróbálom majd én is! További jó sütögetést! :-)

davidpiroska

Jaj de izgulok!!!!Most sütöm ........majd meg írom hogyan sikerült.Üdv Piroska

Dobosné Balogh Hajnalka

Szia!Holnap akarom elkészíteni a tortát vasárnapra.Attól félek,hogy a díszítés összeesik másnapra.Tegyek a habba valamilyen keményít?t?

Csillárka

Szia! Ha Hulal tejszínt használsz, amit jó kemény habnak felversz, akkor biztosan nem fog összeesni a hab még 3 nap múlva sem! Nem kell belerakni semmit! Arra figyelj, hogy a tejszín jól le legyen h?tve miel?tt felvernéd! Jó sütögetést!

Dobosné Balogh Hajnalka

Köszönöm :-)))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Pénteken szeretném megsütni. Sokat válogattam az orosz krémtorták között és a Tiédre esett a választásom. Még soha nem sütöttem. Párom 40. szülinapjára készítem meglepetésként, remélem sikerülni fog, majd beszámolok az eredményr?l. Üdv:Márta

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Ígértem, hogy beszámolok az eredményr?l, igaz kicsit megkésve. Nagy sikere volt a tortának, hamar elfogyott. Ez volt az els? orosz krémtortám. Minden rendben ment az elkészítésénél, szerintem elrontani sem lehet. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv: Márta

Csillárka

Örülök, hogy sikere volt a tortádnak! :-) Szép napot! Kata

Ritaby

Biztosan én rontottam el valamit, nekem összeesett a piskóta :)) De finom nagyon, a krémet mindjárt csinálom hozzá :))

Törölt felhasználó

Szia! Tesóm szülinapjára sütöttem oroszkrém tortát,de a krém nem nyerte el a tetszésem,valahogy nem lett az igazi,ezért úgy döntöttem kipróbálok egy másik receptet és a tiédre esett a választásom,a piskóta már kész van én azt 6 tojásból csináltam,a puding most h?l,a többi már megy magától is...:-) Én rumba ásztatott mazsolát keverek majd a krémbe ,megírom,hogy siker?lt!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek