Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos olívaolaj torta

Narancsos olívaolaj torta
Narancsos olívaolaj torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és egyben különleges torta. Akinek sok a sóval való kombináció, az nyugodtan hagyja le.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsok héját a fehér hártyával együtt levágjuk. A húsát gerezdekre szeljük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadunk két evőkanál cukrot és annyi vizet, ami teljesen ellepi.
  2. Közepes lángon főzni kezdjük, amíg annyira meg nem puhul, hogy villával szét tudjuk törni. Ha kész, akkor félrehúzzuk, kivesszük belőle a narancsokat, és botmixerrel pürésítjük a gyümölcshúst, és félretesszük.
  3. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a pürésített narancsot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük az olívaolajat.
  5. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt barnára sütjük.
  6. Közben összekeverjük a narancslevet a porcukorral, és még melegen megkenjük vele a kész tortát.
  7. Ha már langyosra hűlt, megszórjuk a szélét kevés tengeri sóval.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
331 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz narancstorta, narancsos kevert torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Mon, 2016-06-13 14:34

Kedves ízHUSZÁR!

Elkészítettem és nagyon kellmes állagú, ízű sütemény lett.
Talán amiért teljes kiőrlésű liszttel csináltam sűrű lett így másfélszer annyi narancs került a tésztába.

Üdv: banalt

426
narancs 2 közepes db
cukor 2 ek
finomliszt 375 g
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 2 teáskanál
1 csipet
cukor 250 g
tojás 4 db
olívaolaj 6 ek
narancslé 125 ml
porcukor 2 ek
2 kávéskanál