r
Nosalty Logó

Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6763.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    3369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    7068 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8422 micro
Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A rákhoz

  1. Először is érdemes olyan rákot venni, amin még rajta van a páncél. Ezt ügyesen lehámozzuk róla, majd félretesszük.
  2. Az olajat egy nagyobb serpenyőben elkezdjük hevíteni, egészen forróra! A bazsalikomleveleket egyesével beledobjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük benne. Vigyázzunk ám, mert hamar odakap, úgyhogy résen kell lenni. Ha ez megvan, papírtörlőre szedjük, és tálalásig félrerakjuk.
  3. A bazsalikom után mehet bele a lefejtett rákpáncél, szintén nagy lángon, és szintén pár perc kell csak neki, amíg szép rózsaszín nem lesz. Jöhet a szűrőlapát, és most már mehet a kukába.
  4. Ha megvan az "ízesített" olajunk, akkor dobjuk bele a felszeletelt fokhagymát és chilit, 1-2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a tisztított rákot. Oldalankét 2-3 perc közepes lángon elég is neki, mielőtt kivennénk sózzuk meg.

A salátához

  1. Az édesköményt és a lila hagymát felszeleteljük, összekeverjük.
  2. A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük, azaz levágjuk róla azt a fehér, hártyás részt. Ez inkább esztétikailag fontos, de emellett keserű is lehet tőle a saláta, szóval azért érdemes szöszölni vele.

Az öntethez

  1. A chilit és a bazsalikomot felaprítjuk, majd az összes többi hozzávaló egy megfelelő méretű befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1713
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, üde és nagyon finom. A különlegessége egyébként a technikában rejlik, mert a sült bazsalikomlevelek amellett, hogy szuper ízt kölcsönöznek az olajnak, extra ropogósak és aromásak lesznek a végére. A másik pedig, hogy miután megpucoltuk a rákot, még véletlenül se dobjuk a kukába a páncélt, mert ez is elképesztően ízessé varázsolja az olajat!

Hozzávalók

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek