Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos tiramisu torta

Narancsos tiramisu torta
Narancsos tiramisu torta
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű piskóta, lágy krém, egy kevés kávé és már kész is az új kedvenc!
Elronthatatlan narancsos tiramisu torta!
Imádjuk!
A csatos tortaformát szerezd be a Jófogás oldaláról:
Csatos tortaforma

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájákat egy kevés vízzel, a vanília aromával és a cukorral felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás masszához, majd egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A piskótát óvatosan félbevágjuk, meglocsoljuk a kávés-rumos-cukros-narancsos keverékkel mindkét felét, majd az alsó réteget megkenjük a krém felével.
  6. Rátesszük a piskóta másik felét, bekenjük a maradék krémmel, finom mozdulatokkal befedjük az egész tortát, megszórjuk egy kevés kakaóporral, és hűtőbe tesszük minimum egy órára. Utána fogyaszthatjuk.

A krémhez

  1. A mascarponét habosra keverjük, majd egy másik tálban a habtejszínnel és a porcukorral ugyanezt tesszük.
  2. A tejszínes keveréket beleöntjük a mascarponés tálba, elkeverjük, és a hűtőbe tesszük hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 946
elküldve: 4
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávétorta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2017-11-30 11:17

Kedves evacili,

a torta egy 25cm átmérőjű formában készült.

Üdv.,
A Nosalty csapata

567
tojás 4 db
1 csipet
víz 0.5 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 3 ek
feketekávé 2 dl
rumaroma 5 ml
porcukor 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 ek