r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancsos tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 4544 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 4544 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájákat egy kevés vízzel, a vanília aromával és a cukorral felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás masszához, majd egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A piskótát óvatosan félbevágjuk, meglocsoljuk a kávés-rumos-cukros-narancsos keverékkel mindkét felét, majd az alsó réteget megkenjük a krém felével.
  6. Rátesszük a piskóta másik felét, bekenjük a maradék krémmel, finom mozdulatokkal befedjük az egész tortát, megszórjuk egy kevés kakaóporral, és hűtőbe tesszük minimum egy órára. Utána fogyaszthatjuk.

A krémhez

  1. A mascarponét habosra keverjük, majd egy másik tálban a habtejszínnel és a porcukorral ugyanezt tesszük.
  2. A tejszínes keveréket beleöntjük a mascarponés tálba, elkeverjük, és a hűtőbe tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12219
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptkategóriák

Habkönnyű piskóta, lágy krém, egy kevés kávé és már kész is az új kedvenc! Elronthatatlan narancsos tiramisu torta! Imádjuk! A csatos tortaformát szerezd be a Jófogás oldaláról: Csatos tortaforma

Hozzászólások (1)

evacili

Nagyon finom lehet! Mekkora tortaformába készült?

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.