r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli narancsos-gyömbéres diótöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Pozsonyi kifli narancsos-gyömbéres diótöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6639 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 397 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 6639 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 397 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a porcukort, a szárított élesztőt és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Robotgéppel addig dolgozzuk tovább, amíg morzsás nem lesz a keverék.
  2. A tejhez hozzáütjük a tojást, elkeverjük benne, és a tésztához adjuk. Addig dagasztjuk tovább a géppel, amíg össze nem áll a tészta.
  3. Ezután fogjuk, kivesszük, és kézzel gyúrjuk tíz percig.
  4. A tésztát 30-40 grammos gombócokra osztjuk, kigömbölyítjük, és tálcára vagy tepsire tesszük. Fóliával letakarjuk, és hűtőben pihentetjük addig, amíg elkészítjük hozzá a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk, majd egy keverőtálba tesszük.
  2. A narancs héját zöldséghámozóval megpucoljuk, majd utána végkony csíkokra, végül pedig apró kockákra daraboljuk. A gyömbért lereszeljük.
  3. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a felaprított narancshéjat. Pár perc alatt átpirítjuk, majd a dióhoz adjuk.
  4. A vizet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk, majd a dióra öntjük.
  5. Alaposan összekeverjük a tölteléket, és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl.

A kenéshez

  1. Fogjunk egy gombócot, rácsapunk egyet a sodrófával, és mindkét irányba húzunk kettőt-kettőt.
  2. Vizes kézzel megformázzuk a tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát.
  3. Feltekerjük a kiflit és megformázzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, majd lekenjük tojássárgájával. Hagyjuk fél-egy órát száradni, majd megkenjük tojásfehérjével is.
  5. Újabb fél-egy óra száradás után 185 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 12012
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Ha már unod a bejglit, akkor süss helyette pozsonyi kifliket! Ráadásul ezzel a narancsos-gyömbéres csavarral igazán különleges lesz, dobozba csomagolva pedig szuper karácsonyi gasztroajándék!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek