Mézeskalács fűszerkeverék

Mézeskalács fűszerkeverék

Leírás

Mézeskalács fűszerkeverék – receptek, leírás, tippek

A mézeskalács fűszerkeveréket hagyományosan a megnevezésében szereplő sütemény ízesítésére használják. A mézeskalács fűszerkeverék általában fahéjat, szegfűborsot, szegfűszeget, kardamomot, koriandert, gyömbért, csillagánizst, édesköményt, szerecsendiót tartalmaz. A fűszerek mellett egyéb aromákkal is ízesítik a mézeskalácsot, mint pl. citrusfélék héjával vagy akár rózsavízzel.

A mézeskalács fűszerkeverék aromája kétség kívül a karácsony szellemét idézi: nemcsak a mézeskalácsba harapva ízlelhetjük meg, hanem egyéb édességekben, forró italokban, teákban, ünnepi alkoholos italokban, sőt, gyertyákban, illóolajokban, illatosítókban is közkedvelt illat és íz az adventi időszakban.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a mézeskalács fűszerkeverék?

A mézeskalács fűszerkeverék egy télies, melengető fűszerekből álló, jellegzetes ízű és illatú keverék, melyet a boltban is megvásárolhatunk, de saját magunknak is elkészíthetjük tetszőleges összetevőkkel, esetlegesen kihagyva belőle, amit nem szeretünk. Íme egy recept hozzá: 1 mokkáskanál kardamom, 1 teáskanál őrölt gyömbér, fél mokkáskanál őrölt szegfűbors, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál őrölt csillagánizs, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg. A porított összetevőket keverjük össze, öntsük egy üvegcsébe, és zárjuk jól le. Tovább ízesíthetjük akár szárított almával, naranccsal, citrommal vagy citrushéjjal. Ajándéknak is kítűnő.

Hogyan vásároljuk?

Bármikor, de leginkább a téli időszakban keressük. A legtöbb bolt fűszerespolcain megtalálható, a bioboltokban, delikáteszekben pedig még különlegesebb és kiemelkedőbb, akár bio minőségben vehetjük meg. De a legkifizetődőbb, ha magunknak készítjük el a keveréket.

Mire jó a mézeskalács fűszerkeverék?

A mézeskalács fűszerkeverék egészen különleges, jellegzetesen télies-ünnepi ízt ad nemcsak a mézeskalácsnak, de bármilyen édes süteménynek, amelyben el tudjuk képzelni: az almás rétesen túl a muffinig, sajttortáig és banánkenyérig, no meg persze a forralt borig és a karácsonyi likőrökig.

Mi készülhet a mézeskalács fűszerkeverékből?

Készülhet belőle fordított almatorta liszt- és tejmentesen, ünnepi mézeskalácslikőr, gesztenyés-mascarponés pohárkrém, csinos mézeskalácsmuffin, ünnepi mézeskalács, gluténmentes mézeskalács, fűszeres zserbógolyó, "sültalmás" smoothie-tál, tuti vegán sajttorta, mézeskalácsos sajttorta, cukormentes banánkenyér, banánkenyér őszi fűszerekkel, szaftos sütőtökkenyér, mézes teasütemény, de dirty chai, pumpkin spice tiramisu pohárban vagy akár mézeskalácsfűszeres blondie is!

Még több mézeskalács fűszerkeverékes receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

Bármikor elérhető a nagyobb boltok fűszerespolcain, de leginkább a téli hónapokban. Természetesen otthon is elkészíthetjük, házilag.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Mézeskalács fűszerkeverék

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm mézeskalács fűszerkeverék?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...