r
Nosalty Logó

Fűszeres zserbógolyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Fűszeres zserbógolyó
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zserbógolyó

Csokis bevonat

Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zserbógolyó

Csokis bevonat

Összesen 4657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Zserbógolyó

Csokis bevonat

Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 4657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 475 kcal

Hozzávalók

Zserbógolyó

Csokis bevonat

Elkészítés

Zserbógolyó

  1. Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a darált kekszet, a darált diót, a baracklekvárt, a cukrot, a rumaromát, a fűszereket és a csipet sót.
  2. Állagtól függően adhatunk még hozzá a baracklekvárt vagy diót.
  3. Gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat és egy sütőpapíros vagy folpackos tálcára helyezzük őket és tegyük pár órára a hűtőbe.
  4. Addig olvasszuk fel a csokit, amíg a golyók hűlnek.

Csokis bevonat

  1. Gőz felett olvasszuk fel egy edényben a csokit, az olajat és a tejszínt.
  2. A lehűlt golyókat mártsuk meg a csokis bevonatban, majd újra hűtsük le.
  3. Ha rádermedt a csoki, akkor szórjuk meg egy kis darált dióval és ízlés szerint szórjunk rá kevés Koronás porcukrot.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5392
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 27.

Ajánló

Ízlés szerint fűszerezhetjük, és édesíthetjük a Koronás porcukorral a tetejét.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Egy igazi megúszós recept az ünnepekre, hiszen minimális időt igényel, főleg a klasszikus zserbóhoz képest.

Hozzávalók

Zserbógolyó

Csokis bevonat

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek