r
Nosalty Logó

Angol répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Angol répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 9295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 353 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    577.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44345 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 9295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 353 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat.
  2. Egy nagy tálba verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot, és krémesre keverjük ki.
  3. Egy másik tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport és a fűszereket keverjük jól össze, majd ezt a keveréket óvatosan adagoljuk hozzá a tojásos krémhez, és simára keverjük el.
  4. A finomra reszelt répát, darabolt mazsolát és az apróra vágott diót és a narancshéjat egy tálba keverjük össze, majd ezt keverjük bele a lisztes masszába.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe, és süssük tűpróbáig (150-160 fokon kb. 30-40 perc). Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

krémhez

  1. Keverjük össze a krémsajtot, vajat, porcukrot és a narancshéját, és kenjük meg vele a sütemény tetejét.
  2. Díszítésnek diót, fahéjat vagy narancshéjat ajánlok.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 834
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 280535
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Angol répatorta
Monique 73 recept

Itt leltem rá egy jó kis répatorta receptre, amit kívül-belül a saját ízlésemre formáltam. Már többször elkészítettem, a család kedvence lett. Nehéz kivárni, amíg kihűl, mert isteni illatok kavarognak a házban sütés közben.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.