r
Nosalty Logó

Angol répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Angol répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 9295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 353 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    577.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44345 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 9295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 353 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat.
  2. Egy nagy tálba verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot, és krémesre keverjük ki.
  3. Egy másik tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport és a fűszereket keverjük jól össze, majd ezt a keveréket óvatosan adagoljuk hozzá a tojásos krémhez, és simára keverjük el.
  4. A finomra reszelt répát, darabolt mazsolát és az apróra vágott diót és a narancshéjat egy tálba keverjük össze, majd ezt keverjük bele a lisztes masszába.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe, és süssük tűpróbáig (150-160 fokon kb. 30-40 perc). Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

krémhez

  1. Keverjük össze a krémsajtot, vajat, porcukrot és a narancshéját, és kenjük meg vele a sütemény tetejét.
  2. Díszítésnek diót, fahéjat vagy narancshéjat ajánlok.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 93
  • 7 napos nézettség: 473
  • Össznézettség: 263766
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Angol répatorta
Monique 73 recept

Itt leltem rá egy jó kis répatorta receptre, amit kívül-belül a saját ízlésemre formáltam. Már többször elkészítettem, a család kedvence lett. Nehéz kivárni, amíg kihűl, mert isteni illatok kavarognak a házban sütés közben.

Hozzászólások (6)

Maurice

Kedves Monique! Hétvégén megsütöttem ezt a répatortát, ízre nagyon finom lett, de nekem a 280 ml étolaj iszonyat soknak t?nik. Sütés után, a tészta "csucsogott" az olajtól, mintha olajban sütöttem volna ki. Szerintem ennek a következménye volt az is, hogy nagyon sokáig kellett sütnöm, mert nem akart a belseje megsülni.

Monique

Kedves Maurice! Szomorú vagyok, hogy Neked nem sikerült. :( Nem lehet, hogy nem keverted ki krémesre eléggé a tojással és a cukorral az olajat? Mert az egy fontos momentum. A liszt is, hogy rétesliszt legyen. A répát pedig nagyobb lukú reszel?n reszeld le, hogy ne engedjen levet, most látom, hogy a receptben azt írtam, hogy finomra reszelve, javítom is azonnal. Egyébként nem igazán értem mi lehetett a probléma. Az tény, hogy nem egy könny? diétás desszert, de nekem soha nem tocsogott az olajtól. Mindig finom puha, omlós állagú lett. Én nagyon sokszor csináltam már ezt a süteményt, mert a családom rajong érte. Ha legközelebb csinálod, akkor próbáld meg mondjuk 200ml olajjal, bár szerintem akkor meg kezelhetetlenül s?r? tésztát fog eredményezni, de próbáld meg. Remélem segíteni tudtam! Üdv. Monique

somiari

Én mos készítettem el el?ször én túl tömörnek és édesnek találom és a sárgarépa is sok benne.

Trisztán

Én is megsütöttem, úgy jó a recept ahogy van.

Törölt felhasználó

Úgy tökéletes a recept, ahogy van! Nagyon finom :) Én tortaformában sütöttem meg és teljesen átsült. Esetleg a cukorból lehet kevesebbet belerakni, én 270 gr raktam, legközelebb még kevesebbel próbálom, és egy kicsit több dióval :) Köszönöm a receptet!

kackac

Kedves Monique! Ha tortaként szeretném megsütni, szerinted mekkora formát használjak?

Monique

Kedves Kackac, szerintem 20cm atmeroju tortaforma lenne idealis es akkor 2 tortalap kijon belole. Nem ajanlom, hogy egyszerre susd meg, nehogy ne suljon at, ha tul vastag. En extra kremet tennek a ket tortalap koze es egy kis narancslekvarral megkennem az also tortalapot, mielott rakerul a krem :) Sok sikert!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek