r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos sajttorta

Rosanics Petra
Mézeskalácsos sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

510
Kalória
7.4g
Fehérje
35.4g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
13.3g
Víz
64.7g
Koleszterin
663.3mg
Rost
25.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    447.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

keksz

  1. A mézeskalácsokat és a mogyorót aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a vajjal és egy kicsit sózzuk is.
  2. Vajjal kikent tortaformába tesszük a kekszmorzsát és egy pohár segítségével (vagy csak simán kézzel), elegyengetjük a forma alján és oldalán.
  3. Hűtőbe tesszük a tésztát egy fél órára, majd 160 fokos sütőben elősütjük 10 percig.

sajtkrém

  1. A mascarponét és a krémsajtot a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott vajat, és azokkal is kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a keményítőt és a fűszerkeveréket, alaposan beleforgatjuk a krémbe, majd az egészet beletöltjük a tortaformába, rá az elősütött kekszes alapra.
  3. 160 fokos sütőbe tesszük és 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész sajttortát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ezalatt a sütőben megpuffadt teteje is össze fog esni.
  5. Amikor már lehűlt, betesszük a tortát a hűtőbe egy pár órára vagy egy éjszakára, hogy összeálljon rendesen.

karamell

  1. A cukrot és a vizet kis forralóban elkezdjük összeforralni, majd amikor már borostyánszínű, lehúzzuk a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, a fűszerkeveréket és ízlés szerint sót, majd visszatesszük a tűzre és forralunk rajta egyet.
  3. A kész karamellt ezután átöntjük egy kis kiöntőbe és hűlni hagyjuk. Ha korábban készítjük el mint a tálalás, akkor mikróban fél perc alatt folyóssá. varázsolhatjuk a karamellszószt.
  4. A sajttorta tetejét lecsorgatjuk a karamellel, majd ízlés szerint mézeskalácsokkal és mézeskalácsmorzsával díszítve tálaljuk. Szeleteléshez használjunk, éles, forró vízbe mártott kést.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nem tudunk betelni a mézeskalácsos dolgokkal, ez a sajttorta pedig az abszolút kedvencünk lett, amint elkészült! A mézeskalács itt aztán minden formában megjelenik: ez adja a kekszes alapot, a fűszerkeverék visszaköszön a krémben és megmutatkozik a sóskaramellás öntetben is, a torta tetejét pedig mézeskalácsok díszítik. Nagyon komoly sütemény, de érdemes elkészíteni, mert elképesztően finom és annyira KARÁCSONYI!

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...