r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Mézeskalácsos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    447.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

keksz

  1. A mézeskalácsokat és a mogyorót aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a vajjal és egy kicsit sózzuk is.
  2. Vajjal kikent tortaformába tesszük a kekszmorzsát és egy pohár segítségével (vagy csak simán kézzel), elegyengetjük a forma alján és oldalán.
  3. Hűtőbe tesszük a tésztát egy fél órára, majd 160 fokos sütőben elősütjük 10 percig.

sajtkrém

  1. A mascarponét és a krémsajtot a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott vajat, és azokkal is kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a keményítőt és a fűszerkeveréket, alaposan beleforgatjuk a krémbe, majd az egészet beletöltjük a tortaformába, rá az elősütött kekszes alapra.
  3. 160 fokos sütőbe tesszük és 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész sajttortát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ezalatt a sütőben megpuffadt teteje is össze fog esni.
  5. Amikor már lehűlt, betesszük a tortát a hűtőbe egy pár órára vagy egy éjszakára, hogy összeálljon rendesen.

karamell

  1. A cukrot és a vizet kis forralóban elkezdjük összeforralni, majd amikor már borostyánszínű, lehúzzuk a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, a fűszerkeveréket és ízlés szerint sót, majd visszatesszük a tűzre és forralunk rajta egyet.
  3. A kész karamellt ezután átöntjük egy kis kiöntőbe és hűlni hagyjuk. Ha korábban készítjük el mint a tálalás, akkor mikróban fél perc alatt folyóssá. varázsolhatjuk a karamellszószt.
  4. A sajttorta tetejét lecsorgatjuk a karamellel, majd ízlés szerint mézeskalácsokkal és mézeskalácsmorzsával díszítve tálaljuk. Szeleteléshez használjunk, éles, forró vízbe mártott kést.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2098
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Ajánló

Na nem mintha hinnénk a maradék mézeskalács fogalmában, de ha valahol mégis lenne ilyen, akkor az remek alapja lehet ennek a receptnek!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Mézeskalácsos sajttorta
Rosanics Petra 316 recept

Nem tudunk betelni a mézeskalácsos dolgokkal, ez a sajttorta pedig az abszolút kedvencünk lett, amint elkészült! A mézeskalács itt aztán minden formában megjelenik: ez adja a kekszes alapot, a fűszerkeverék visszaköszön a krémben és megmutatkozik a sóskaramellás öntetben is, a torta tetejét pedig mézeskalácsok díszítik. Nagyon komoly sütemény, de érdemes elkészíteni, mert elképesztően finom és annyira KARÁCSONYI!

Címlapról ajánljuk