Nosalty Logó

Villám krémes Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Villám krémes Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés utánkb. 18 x 23 cm-esek lesznek).
  2. A sütőpapírral együtt sütőlemezre helyezzük őket. Villával több helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőbőlés hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjéket 1-2 ek cukorral nagyon kemény habbá felverjük.
  4. A krémhez a a pudingport összekeverjük 1 ek cukorral,öntünk bele kb. 150 ml hideg tejet, majd összekeverjük.
  5. A tejet feltesszük forrni a maradék, ill.az1 ek vaníliás cukorral. Ha felforr, beleöntjük a pudingporos tejet, és állandó keverés mellett egy sűrű pudingot főzünk belőle. Amint kész, egy nagyobb átmérőjű keverőtálbaszedjükát, és egy keverőlapáttala tojáshabot óvatosan, de alaposan beledolgozzuk.
  6. Az alsó tésztalapot egy megfelelő nagyságú tepsibe, magasabb falú edénybe tesszük, ráhalmozzuk a kész krémet, és szépen elsimítjuk.
  7. A teteje lapot egy fűrészes késsel egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, és egyenként ráhelyezzük a krémre, óvatosan, kissé rá is nyomhatjuk.
  8. Hűtőbe tesszük, és kb. 1 óra múlva már fogyasztható.
  9. Tálaláskor a felső elvágott négyszögtetők mentén vágjuk a szeleteket. Házi vaníliás porcukorral nagyon vékonyan megszórjuk és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 302
  • 7 napos nézettség: 1343
  • Össznézettség: 451707
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Pár éve egy Príma Konyha újságban volt ez a recept. Húsvét előtt jöttek kedves unokanővéremék, és én ezt feltétlenül el akartam készíteni. A recept vajas-leveles tésztát ír. És rögtön mellette ott szerepelt egy másik recept is, a saját, kézzel készített vajas - leveles tésztához is. Hát mit ne mondjak, kissé idő-, és türelemigényes elfoglaltság az! Tudtam, hogy nekem arra, akkor biztos nem lesz időm, mert több mindent készítettem, sütöttem, és ez a hajtogatósdis tésztakészítés tuti, hogy nem fér bele. De krémes az kell! Na már most, elkezdtem keresgélni az üzletekben, hátha van kész vajas - leveles tészta? Mert ha van leveles tészta, amit rögtön kapunk mindenhol, akkor nem egy ördögtől való feltevés, hogy van a vajas is, nem? Elvégre a receptben is az állt, hogy fagyasztott vajas leveles tészta. Nemsokára rájöttem, hogy van, hurrá, de nem tudom, hogy hol. Budapest elég nagy, jól körbejártuk, megismerve szinte minden típusú, nevű üzletet, mindenhol mondták, hogy szokott lenni, csak pont most, épp kifogyott. De próbáljam meg a másik, itt-meg ott levő boltjukban. Ok. A 6. - 8. bolt után kínomban felhívtam a sima leveles tészta csomagján lévő forgalmazói telefonszámot Győrben, és az illetékes hölgy azt válaszolta, hogy mindenhova szállítanak Budapesten, ide is-oda is, biztos, hogy csak kifogyott. Hát jó! Sokba került a keresgélés...., míg ezek után már az is megtörtént, hogy felhívtam a kocsiból az üzletet, hogy van- e nekik (hogy ne menjünk a város másik felére hiába), mire az osztályon dolgozó szakértő alkalmazott azt mondta, hogy van, menjek, el is tesz nekem kettő csomagot, ha már ennyire kell nekem. Rohantunk A-ból B-be. És mit látunk? A kedves dolgozó mutatja, hogy itt van a csomag, vihetem. ÓÓh, hála Istennek gondoltam, kész, mehetünk haza. Ránézek, és döbbenten nézem, hogy ez sima leveles tészta! Meglehetősen mérges lettem, az eladó mit sem törődve a problémámmal lerázott, hogy nekik csak ez van... MOST! Ő is kezdte!.. Erre még mérgesebb lettem. Egyszerűen nem hittem el, hogy mi ez, mindenki összeesküdött ellenem? Mivel hithű kos vagyok, nem igazán akartam beadni a derekam, és amit elhatározok, azt elég "kososan" csinálom is. Egyszóval nem adtam fel. Nem volt mit tenni, megint telefon Győrbe, a hölgy még éppen benn volt, mert már délutánra járt, és "kisebb  vitázás, és némi szóváltás" után is váltig állította, hogy pedig mindenhol van Budapesten! Majd elkérte a telefonszámomat, hogy megpróbál kitalálni valamit. Jó, - gondoltam, de hogy lesz nekem ebből krémesem másnapra? Kis idő után visszahívott, hogy keresni fog egy kollégája, és vele megbeszélhetek valamit. Nemsokára hív a kolléga... Nagyon nagy, óriási elnézések közepette, a kolléganő félretájékoztatásáért is,  felajánlotta, hogy hoz nekem vajas-leveles tésztát! HÁZHOZ! - Hogy kérem??? - erre,  -mivel Ő az egyedüli szállítója cégnek, és másnap, ha jó, akkor délelőtt azonnal hozzánk jön, én leszek az első, ahova Budapestre jön. Nem a Kaiser, Auchan, Tesco, Spar.... Nem! Én hozzám! Egyenesen a gyárból. Meg kell mondjam teljesen meglepődve álltam ezelőtt, de nagyon jól esett, és nevettünk a férjemmel. Bevallotta, hogy Budapesten csak a Cora áruházakban lehet ezt kapni, egyébként minden terméküket mindenhol, de ezt csak ott. És az volt az egyetlen, ahol mi nem jártunk!!! Kérdezte, hogy hány darab kell? Mondtam, - hogy kettő. Rendben. Másnap délelőtt még egyszer egyeztettünk, és óraműszerűen csengetett a "privát szállítóm"  :-)))  Megkaptam a két db kért csomagot, és még hat darabot, hogy tudjak duplázni, triplázni, ha szeretnék. Teljesen grátisz :-))) a cég ajándékaként! Egy jót beszélgettünk a kapunkban, majd kaptam még két aktuális Magyar Konyha újságot is, azt is csak úgy, amit egyébként  a "szállítóm" felesége szerkeszt. Na ezen aztán már tényleg csak röhögtünk a párommal. Azóta sem láttam máshol ilyen tésztát, de a Corában van már egy magyar gyártónak is kiváló vajas-leveles tésztája. Ez a "rövid", kissé kalandos sztorija ennek a sütimnek. Maga a süti nagyon finom, könnyű, olyan igazi házi- cukrász krémes, szerintem tökéletes. Nagyon gyorsan elkészül, erre utal a neve is, maga a hűtési idő a leghosszabb, amit ki kell várnunk. Csak ajánlani tudom az elkészítését, na persze csak akkor, ha be tudjuk szerezni a tésztát. :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Vicikó! Örülök, hogy megosztottad velünk, hogy hol lehet ilyen tésztát kapni. Én réteslapra fanyalodtam rá, amit több rétegben sütöttem meg és rakosgattam egymásra. A vendégeknek nem szóltam a turpisságról, szerintem fel se t?nt nekik. :D Egyébként ez volt életem els? krémes próbálkozása, és meglep?en jól sikerült. Azt mondták, hogy legközelebb is ilyen sütit készítsek. :)

Vicikó

Igazán nincs mit, kedves blodevilke, s?t szívesen! :-) Egyszer, ha sikerül venned vajas levelestésztát, próbáld ki azzal is! Megéri! Üdv: Vici

scarlett69

Igen! Ez az!!! Ez az igazi krémes! Ebben minden benne van, ami egy krémesbe kell! Gratulálok! (Ezt csak már max. egy kis házi tejjel lehetne felturbózni!) Üdv: Scarlett

Zúza

Így is lehet... de az igazi házi krémesben nincs pudingpor, a saját készítés? f?zött vaníliakrémet semmi sem übereli.

scarlett69

Igen-igen, látom itt a nosaltyn a jobbnál jobb házi krémes recepteket... Legtöbbjébe még tej sem kell és tojássárga sem... Aztán örök vita, hogy mi a jobb a kukoricakeményít? vagy a liszt... Anno, a szegedi Virág Cukrászdában kezdtem dolgozni, cukrászként, a sütijei mellett a krémese is keresett volt, a nem kevés tojás mellett került bele pudingpor is, igaz össze sem hasonlítható az akkori pudingpor a maival (a tejr?l nem is beszélve). Természetesen csak tojással is el lehet készíteni, akinek van annyi pénze... Üdv: Scarlett

Vicikó

Kedves Zúza! Valóban, a házi krémesben nincs pudingpor. Én ettem még Nagymamáméknál nagyobb ünnepekkor, disznóvágáskor, igazi házi krémest, rengeteg tojásból -, ami igazi hájas tésztából készült. Tudom nagyon jól, hogy a,z az igazi, házi krémes! Nem is akart ez a recept házi, nagymamámtól való, cukrász krémes,... stb. néven szerepelni, mint sok recept címe itt így található. Címének is ezért adtam, a " villám " elnevezést. Ez egy alternatíva a mai mindent gyorsan csináljunk világunkban, ahol ne együnk annyi tojást, - mert minden második embernek vigyázni kell a koleszterinre is, jelen esetben ezt kiváltja a pudingpor -, egy tényleg finom, ízletes, és ha otthon készítjük, talán házinak is mondtható krémesre. Üdv: Vicikó

Zúza

Kedves Vicikó! Tudom, csak nem bírtam ki, hogy Scarlettnek ne írjam oda, hogy az igazit azt házi krémb?l készítik :) Minden jót, üdv: Zúza

84cseresznye

Bocsi, hogy beleszólok de lehet kapni a tescoba is meg a lidlbe is én onnét szoktam venni. És a tesco gazdaságos is finom. Amúgy van nem fagyasztott változata is az csak fel van tekerve mint a rétes lap és úgy van becsomagolva. Az is jó hozzá és még olvasztani se kell se nyújtani mert már kivan nyújtva.De ha van id?d érdemes házilag csinálni mert sokkal finomabb és azt is le lehet fagyasztani

Vicikó

Kedves 84cseresznye! Még kihagytál pár üzletláncot, ahol szintén lehet kapni LEVELES TÉSZTÁT. De ahogy olvashatod is a receptet, ott " VAJAS " leveles tészta szerepel. Ez egy másik tészta. Hasonlítanak egymásra, de másból készül. Más az állaga, és az íze is! Igen, ez sem fagyasztott, fel van tekerve, mint a rétestészta, és nem kell nyújtani sem. Csak azért válaszoltam, hogy ha netán elolvassa valaki a hozzászólásod nehogy félreértse, mint a sztoriban leírtaknál is sokan megtették, hogy márpedig ezekben az üzletekben SINCS sajnos vajas leveles tészta! Üdv: Vicikó

vadgesztenye

Cukrászmester sógorom mindig fogyasztás el?tt készítette el a krémet ,kissé langyosan fogyasztottuk. Úgy az igazi, nem kell h?t?be rakni.

Vicikó

Hát bizony, csodálatos langyosan is :-) Alig bírtuk kivárni, hogy kicsit kih?ljön, és már ettük is. Üdv: Vici

marianna1211

Na kérem szépen! 1./ Ez egy villámkrémes, ahogy a neve is az, és tényleg villámgyors! 2./ Össze lehet gy?jteni a megmaradt tojásfehérjét, akár a fagyasztóban is lehet gy?jtögetni, ennek következtében olcsó is. Úgyhogy fogadjuk el, hogy kell bele a pudingpor, de nem kell bele tej / az enyémbe/ , tojássárga. 3./ Én annyi különbséggel szoktam készíteni, hogy 7 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 3 vaniliás pudingpor, 7 dl víz. Olcsó, gyors, kiadós és nagyon finom.

Törölt felhasználó

Vicikó! Nem értem, hogy minek a bio tojás, ha úgy is készen vásárolt tésztát és pudingport használsz? Kicsit álszentnek t?nik... Üdv: Bezso

Vicikó

Kedves Bezso! A kritikai megjegyzésed a receptem tárgykörében nem helytálló. A Te rossz értelmezésed szerint lehetne ez álszent, de ez nem az! Mivel nem egy 100%-osan bio alapanyagokból álló recept közzétételér?l van szó! Akkor pl. biztos nem zselatint írok, és abban az esetben természetesen saját készítés? alapanyagok szerepelnének. A ketreces tyúkok " állatiatlan " tartási formája miatt, ELVB?L nem vásárolok 3Hu, és 2Hu jelzés? tojást! Az 1Hu jelzés? már szabadtartású. A 0Hu bio, ill. ökológiai gazdálkodásban tartott tyúkok tojásai. Csak ezért van a receptjeimben tanyasi, ill. bio tojás! ERRE SZERETNÉM EZZEL FELHÍVNI A FIGYELMET! Ezévt?l, EU szabvány szerint, nem csak az én örömömre, szigorították a tojótyúkok tartásának szabályait, amely alapján nagyobb helyen kell tartani a tyúkokat. Nem mint eddig, vagyis 1/2 nm-en, 5-6 tyúk nyomorgott, és gyártotta a tojásokat. Egyébként az új szabvány miatt emelkedtek a tojás árak. ( Át kellett alakítani a ketreceket ) Én sokszor piacon vásárolom a tojásokat, kedves Eta nénimnél, akinek tyúkjai a baromfiudvarában rohangálnak. Nekem ezek a dolgok nagyon fontosak, ha esetleg nem hallottál még ezekr?l, ajánlom nézz utána!Érdemes! Lehet, hogy utána Te is jobban megnézed, mit is vásárolsz?! Szinte nincs a piacokon olyan árus sem, aki tudná, mit jelentenek a számok a tojásokon! És egyébként, miért ne lehetne bizonyos kész árukat, pl. tésztát vásárolni? Vannak igazán jó min?ség?ek, a pudingpor pedig nem más, mint kukoricakeményít?, tudom azt is, hogy van benne színezék, és aroma... Üdv: Vicikó

Törölt felhasználó

Ma a nosalty facebook kitalálta a gondolatom, ugyanis ma pont megkívántam egy krémest és szeretnék csinálni. Köszi a receptet! :)

Vicikó

Kedves Myazs! Ha megvan minden hozzá, gyerekjáték, és " pár perc " alatt kész is van! :-))) Érdemes megcsinálni...! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Nagyon szépen köszönöm a receptet, Anyukámat szülinapjára meg szerettem vna lepni vmi újdonsággal és a Te receptedre esett a választásom! Nagyon nagy sikere lett :) Azóta többször is megcsináltam, de annyi változtatással, hogy tettem bele egy kis tejszín íz? pudingport is, így is nagyon finom! :)

Sylvi56

Szia Vicikó! Ne tör?dj a rosszindulatú hozzászólásokkal!! Én imádok sütni,f?zni, ezt a krémest is elkészítettem. Mondhatni egy morzsányi sem maradt bel?le. Akinek nem tetszik ne süsse! Menjen a cukrászdába ""m?krémesért"! Puszi: Sziszi

Törölt felhasználó

szia.hát ez hietetlen de ügyes vagy én is kiprobálom majd,nem semmi sztorid volt.minden elismerésem a tied.

apecs

Köszi a receptet! Irigyellek a türelmedért amivel válaszolsz a dilettáns hozzászólásokra.

Törölt felhasználó

Szia,szerintem ez egy nagyon jól sikerült repect,nagyon finom. Grat! :D

serfozogabi

Nagyon jo recept! Sokszor kiprobaltam,mert a kedvencem.

Törölt felhasználó

Szia! Ez egy teljesen jó recept, én ugyanígy f?zöm a krémest, csak vízzel, megsúgom, a cukrászdákban, éttermekben ugyanígy csinálják(csak vízzel). Aki rinyál a pudingpor miatt, az nézze meg a pudingpor papírját és összetev?it. =) /KEMÉNYÍÍÍT??? semmi extra.../ Cukrászként ismerem a 2 féle krémes receptet, (A sárgakrémesben benne van a sárgája is) és én is és a családom is sokkal jobban szeretjük ezt a fajtát amit Te is feltettél ide. No de nem magyarázok, csak szúrta a szemem a sok okoskodó. A lényeg, hogy finooooom. =)

Pihe40

Ez egy nagyon szuper recept !!! Egyszer? gyors és mennyei !!!! Köszönet érte :D !!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Íme a megoldás, ha szétesett a házi majonézed + a...

Mártásfronton a majonéz dobogós a népszerűségi listán, de könnyen lehet, hogy igazából az első helyen áll. A tojás-olaj emulzióját megrészegítő boldogság elkészíteni, viszont a szétesett majonéz látványa eléggé hervasztó látvány. Megmutatjuk, mennyire könnyen menthetjük meg, ráadásul, ha már témánál vagyunk, mutatunk pár majonézalapú mártást.

Karsai Roni

További cikkek