Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga és halszeletek leveles tésztában

Spárga és halszeletek leveles tésztában
Spárga és halszeletek leveles tésztában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az előpárolt spárga és az elősütött halszelet, a ropogósra sütött leveles tésztával nagyon finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, majd ízlés szerinti mártással tálalhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A pangasius (vagy ízlés szerinti hal) filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük.
  4. Ezután a tészta szélétől kicsit beljebb, ráteszünk egy sor kihűtött spárgát.
  5. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával.
  6. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, és óvatosan feltekerjük, majd egész felvert tojással lekenjük.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük.
  8. A sütőből kivéve, éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 372
elküldve: 2
receptkönyvben: 278
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hal spárgával, halas spárgás rétes

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-04-21 19:25

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-24 15:57

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-03-03 15:21

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!

Üdvözlettel: Gizi

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2014-11-19 11:49

Köszönöm a finom leveles tésztás pangasiust! Gyorsan elkészithető , ünnepi asztalon is megállja a helyét! Spárga helyett milyen zöldséget ajánlasz?

ildobildo
ildobildo Thu, 2014-05-29 11:44

Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem, és nagyon ízlett mindenkinek (2 éves fiamnak is!). Egy kis pluszt adtam hozzá: Mikor kisütöttem a halat, a megmaradt halas olajat nem volt szívem kidobni, így adtam hozzá 2dl tejfölt, 1dl tejszínt, borsónyi mustárt, egy kis citromot, és a fűszerkeverékből még egy picit. A végeredmény egy jól passzoló szósz lett.

sanita
sanita Sat, 2014-04-26 19:32

Kedves Gizi! Nagyon jól néz ki és a tálalás is csodás! Én is szoktam hasonlót készíteni, csak a spárga helyett fokhagymás spenótot teszek bele. A Te recepted alapján is ki fogom próbálni.

974
leveles tészta 1 csomag
pangasius 60 dkg
zöldspárga 50 dkg
1 teáskanál
hal fűszerkeverék 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek