r
Nosalty Logó

Spárga és halszeletek leveles tésztában

Gizi
Spárga és halszeletek leveles tésztában
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

974
Kalória
60.9g
Fehérje
55.8g
Szénhidrátok
56g
Zsír
428g
Víz
255g
Koleszterin
5.1g
Rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A pangasius (vagy ízlés szerinti hal) filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük.
  4. Ezután a tészta szélétől kicsit beljebb, ráteszünk egy sor kihűtött spárgát.
  5. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával.
  6. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, és óvatosan feltekerjük, majd egész felvert tojással lekenjük.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük.
  8. A sütőből kivéve, éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az előpárolt spárga és az elősütött halszelet, a ropogósra sütött leveles tésztával nagyon finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, majd ízlés szerinti mártással tálalhatjuk.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Grillparti füstmentesen – Megvan hozzá a tudásod?

Elérkezett a hivatalos grillezési szezon kezdete – ilyenkor egyre többen hódolnak a szabadtéri sütés örömeinek. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten vágunk bele a sütögetésbe. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...