r
Nosalty Logó

Spárga és halszeletek leveles tésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Spárga és halszeletek leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 1948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A pangasius (vagy ízlés szerinti hal) filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják, majd egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük.
  4. Ezután a tészta szélétől kicsit beljebb, ráteszünk egy sor kihűtött spárgát.
  5. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával.
  6. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, és óvatosan feltekerjük, majd egész felvert tojással lekenjük.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük.
  8. A sütőből kivéve, éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7486
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az előpárolt spárga és az elősütött halszelet, a ropogósra sütött leveles tésztával nagyon finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, majd ízlés szerinti mártással tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek