r
Nosalty Logó

Leveles tésztába göngyölt virsli

Katrin
Leveles tésztába göngyölt virsli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
20.6g
Fehérje
10.3g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
79.7g
Víz
126.6g
Koleszterin
535mg
Élelmi rost
461.6mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8859.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2025 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    5179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. Fél csomag leveles tésztát kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Kb. 15x2 cm széles csíkokat vágunk belőle, 10 db-ot, mivel 10 db virslink van.
  2. Ezután kikészítjük a mustárt, s a virslikre hosszában csíkot húzunk a tubusos mustárral, majd pedig szépen a virslik egyik végénél elkezdjük feltekerni a tészta-csíkot.
  3. Jól rányomkodjuk, s majd mindkét végén is jól összenyomkodjuk a tésztát, hogy ne folyjon ki a mustár a tésztából sütés közben. Mind a 10 db virslivel hasonlóan járunk el.
  4. Ha minden virslit betekertünk a leveles tésztával, s még maradt tésztánk, akkor a maradék tésztát kinyújtjuk, pohárral köröket szaggatunk, s minden kör közepébe 1-1 db 1x1 cm-es trappista (ha van, füstölt) sajtkockát rakunk, majd a széleit tojással megkenjük, s villa segítségével szépen lenyomogatjuk.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire tepsibe rakjuk a sütiket, addigra kellően bemelegedjen a sütő.
  6. Kiolajozzuk és liszttel megszórjuk a tepsit, vagy pedig sütőpapírt rakunk a tepsibe, s a göngyölt virsliket, s ha van sajttal töltött leveles tésztánk, akkor azokat is berakjuk a tepsibe.
  7. Az összes tészta tetejét bekenjük tojással, s megszórjuk reszelt trappista sajttal. 200 C-fokon 25-30 perc alatt megsülnek a sütikék. Én általában félidőben megfordítom a tepsit, hogy a belül lévő sütik nehogy túlsüljenek.
  8. A leveles tésztába göngyölt mustáros-virsliket már melegen fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Ezt a fajta leveles tésztába göngyölt mustáros virslit kb. 15 éve találtuk ki, azóta gyakran sütök ilyet. Főleg amikor fiam itthon van, ugyanis Ő nagyon szereti.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...