tésztaalap

Leveles tészta

A leveles tészta egy olyan tésztaféle, mely ugyan házilag is készülhet, de legtöbbször mélyhűtött, illetve készre nyújtott és sütőpapírral feltekert, hűtött változatban használjuk. Ezt csak tölteni kell, és már süthető is. Készíthetünk belőle húsos, zöldséges, halas lepényeket, falatokat, felhasználhatjuk ételek „beborítására”, dekorációs célokra is ideális, kiválóan alkalmas édes és sós sütemények készítésére egyaránt.

Réteslap

A réteslap a magyar és közép-európai konyha egyik legismertebb alapanyaga, amely hajszálvékony tésztalapokból áll. A házi rétesek alapja, legyen szó klasszikus édes ízekről, mint az almás, túrós, meggyes rétes, vagy sós variációkról, például káposztás vagy spenótos rétesről. Az előre gyártott réteslap gyors és kényelmes megoldás, de házilag is elkészíthető, ha igazán autentikus élményre vágyunk.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...