r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb sajtos roló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
A legegyszerűbb sajtos roló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A töltelékhez

A rolókhoz

Összesen 520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A töltelékhez

A rolókhoz

Összesen 6245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A töltelékhez

A rolókhoz

Összesen 311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    455.3 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9232.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    5603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 6245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 311 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A töltelékhez

A rolókhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd rászórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg el nem tűnt a nyers lisztes illat. Ekkor fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentes besamelt főzünk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt gouda sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.
  2. A sajtos besamelt egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felületére, hogy megakadályozzuk a bőr kialakulását. Hűtőbe tesszük, és teljesen kihűtjük.
  3. Ha lehűlt, levesszük róla a fóliát, majd kézi mixerrel elkezdjük habosítani. 2-3 perc után hozzáadjuk a krémsajtot és teljesen elkeverjük. Utána folyamatos keverés mellett kockánként beledobáljuk a puha vajat, és az egész besamelt habosra verjük. Felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.

A rolókhoz

  1. Előmlegeítjük a sütőnket 200 fokra, és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A leveles tésztából kétujjnyi vastag csíkokat vágunk, majd azokat rolóformákra tekerjük. Mindegyiket lekenjük felvert tojással, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni a rolókat.
  2. A tölteléket habzsákba tesszük, majd megtöltjük vele a teljesen kihűlt rolókat. A végüket reszelt sajtba nyomjuk. Frissen is fogyaszthatjuk, de sokkal finomabbak lesznek, ha 1 órára hűtőbe tesszük őket tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 1148
  • Össznézettség: 23104
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 14.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: szilveszter kategória: vendégváró falatok
A legegyszerűbb sajtos roló
Lakos Benedek 264 recept

Sajtos rolót valószínűleg többször veszünk (a vasútállomás restijében, a könyvtár büféjében, eldugott retró cukrászádkban), mint készítünk saját kezűleg. Pedig abszolút nem bonyolult dolog otthon megsütni a rolókat, ráadásul ezerszer finomabb sütemények születhetnek így, a margarinba fullasztott, többnapos rudaknál, amelyek szélén már keményre száradt a reszelt sajt. Felejtsük is el ezeket a rossz emlékeket, és alkossuk meg saját, házi sajtos rolóinkat!

Hozzávalók

A töltelékhez

A rolókhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek