r
Nosalty Logó

Sajtos roló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Sajtos roló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3610 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 322 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 602 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    292.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    2091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2086 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3610 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra vágunk.
  2. A csíkokat roló sütőkre feltekerjük.
  3. Tojással megkenjük, 200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 10-15 perc alatt. Figyeljük, nehogy megégjenek.
  4. A tojássárgákat a liszttel, a krémsajttal, 10 dkg reszelt sajttal és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat 10 dkg reszelt sajttal habosra keverjük és a kihűlt krémet belekeverjük.
  6. A megsült rolókat habzsák segítségével megtöltjük a sajtkrémmel és a végüket reszelt sajtba mártjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 103
  • 7 napos nézettség: 582
  • Össznézettség: 573677
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családunkban mindenki nagyon szereti. Ünnepi alkalomnak számít, ha csinálok. Ilyenkor más sütemény nem is kell, amíg ez el nem fogy, de nagyon hamar kiürül a tányér.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Klári! Nagyon jól hangzik a recepted, és gondoltam elkészítem, de nem találok olympia krémsajtot (kisvárosban lakok, szerintem nálunk egyszer?en ezekben az üzletekben nem lehet kapni), megpróbálnám más krémsajttal megcsinálni, de az 1/3 mennyiséggel akadályba ütköztem. Meg tudnád mondani, hogy kb hány dkg lehet?? El?re is köszi

Klári

Kedves Vevinagy! Bármilyen natur krémsajtot használhatsz 4-5 dkg az 1/3-ad. Jó sütést kívánok. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Klári! Akkor ha jól számolok 15 dkg a sajt ugye? De nekem nincs roló süt?m,miire tekerjem fel?Ezen agyalok! Tud nekem valaki segíteni? Wc gurigára csak ne tekerjem már fel,meg túl vastag.....nem?

Törölt felhasználó

Lidi! Én is ugyanezen agyalok, még én sem csinálta ilyent. Szerintem egy vastagabb nyel? f?z?kanál jó lehet, de ez csak ötlet, még nem próbáltam. Vera

Törölt felhasználó

Iringó! Most a hétvégén akarom kipróbálni,és már vettem vékonyabb sepr?nyelet,amit a férjem elvág méretre,remélem jó lesz.Majd beszámolok milyen lett! Lidi

Törölt felhasználó

Próbáljátok ki a vajdasági sós-t ISTENI! Már többször meg csináltam,és a család kedvence lett! Még másnap is nagyon finom!

Törölt felhasználó

Isteni ez a sajtosroló, és egyszer? elkészíteni!!! Nálunk mindenkinek nagyon ízlett! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

sziasztok milyen az a konyhakész levestészta?melyik fajta valaki mondja már meg köszönöm

Klári

Kedves Andrea! Nem levesttészta, hanem " leveles" mélyh?t? pultban kapható. Van többféle a konyhakész azt jelenti, hogy nem kell nyújtani. Üdv: Klári

Törölt felhasználó

köszönöm szépen:) nagyon jól sikerült...hamar el is fogyott:) ezt a receptet már régen ki szerettem volna próbálni:)

kovizita

Kedves Iringó! Háztartási boltban kapható olyan forma, amire fel lehet tekerni a tésztát. Az ára kb. 500-600 forint. A fáról szerintem nem tudod majd levenni a megsült rolókat. Én magam készítem hozzá a tésztát, nem konyhakész levelestésztából készítem.

Törölt felhasználó

Aki még soha sem csinált sajtos rolót, az keressen egy másik recept. Túl sz?kszavú, szoktatlan formában szerepelnek az összetev?k. Kezd?k! Keressetek más receptet!

Törölt felhasználó

Szerintem meg teljesen egyértelm? a recept, és nem mellékesen nagyon fincsi. Mindenkinek ajánlom! A süt?formát szintén, tényleg olcsó, és nagyon hasznos! Jó sütögetést mindenkinek!

Törölt felhasználó

felesleges megnyilvánulás volt.....inkább kérd meg anyukádat, süssön neked ilyet. El?bb talán ki kellett volna próbálnod és utána ugrálni! Ha figyelsz, minden segítséget megkapsz, ha kérdésed van!

Törölt felhasználó

Szerintem teljesen normálisan vannak megadva az adatok. ..mert ugye a konyhában dkg-ban mérünk. Úgy gondolom, minden más mértékegység természetellenes. Nem tartom sz?kszavúnak a receptet, mindössze józan parasztészre és egy minimális kreativitásra van szükség az elkészítéséhez. Mindamellett ett?l egyszer?bb már csak a zsíros kenyér elkészítése lehet.

Törölt felhasználó

Kedves Dranik! Tényleg szokatlanul vannak megadva az összetev?k: dkg, dl - soha nem láttam még így receptekben....Te, komolyan, egy ilyen "úgymond" egyszer? recepthez Háború és békét vársz?!!! Ha egy kicsit jobban elolvasod, egészen világosan követhet?ek a lépések, és minden ami fontos, meg van adva. Inkább azt kérdezd meg, hogy mi az amit nem értesz világosan, és akkor Klári megadja rá a választ. Kár más embereket is "elküldeni" ett?l a receptt?l! Üdv : Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nekem nincs ilyen roló formám,így én kimaradok ebb?l a finomságból.Pedig szeretjük.:(

handi

Mi már régóta sütünk rolót. Formának lehet használni a vastagabb fakanál nyelét is, csak miel?tt rátekerem a tésztát betekerem süt?papírral. Most már van itthon méretre vágott vékonyabb sepr?nyél és azt használom szintén süt?papírral.

Törölt felhasználó

Kedves Klári! Meg szeretném kérdezni,hogy a rolósüt?formát nem kell megkenni valamivel feltekerés el?tt?

Klári

Kedves Katka83! Elnézésedet kérem a késedelmes válaszért, de nem voltam internet közelbe. A válaszom nem kell megkenni a formát, mivel a tészta elég zsíros. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Hahó! Mindenkinek,akinek gondot okoz az, hogy milyen formát használjon, egy tipp. Ha sima írólapot, vagy A4-es lapot összetekersz, bevonod süt?papírral, úgy, hogy az összetekert papírlap végébe beledugod a süt?papírt (így nem kell se ragasztani, se más módszerrel összefogatni a papírhengert), akkor remek, tapadásmentes, és olcsó rolósüt?-formához jutottok.:) G

illesera

Kedves Gali baba, nagyon jó ötletet adtál, hogy hogyan kell formát csinálni ehhez a sütihez! Már régóta nézegetem ezt a receptet, de lövésem sem volt, hogy mégis mire tekerjem a tésztát, de most végre megvilágosodtam általad! Most már csak azt nem értem, hogy a 10 cm-es csíkokat hogyan vágom fel 3 cm-es ferde csíkokra ? vagyis ahogy én képzelem,(és ha jól gondolom) úgy nagyon pici rolók lesznek bel?le!már ha jól képzlem?! és még az lenne a kérdésem, hogy a krémbe nem kell sót tenni? el?re is köszönöm, ha valaki megosztja velem a tapasztalatait ! üdv era

Törölt felhasználó

Kedves nopara és Illés Era! Megpróbálok válaszolni a kérdéseitekre, bár nem vagyok szakért?, nézzétek el nekem. Meg ne haragudjatok Klárira sem, mert néha az embert elszólíthatják a dolgok, esetleg jobban, mint szeretné. Nos, a csíkokra vágás témája: A leveles tészta egy lap. Ezt vágd úgy fel, hogy 10 cm széles darabokat kapj, vagyis tíz centiméterenként vágd fel. Majd ezekb?l vágj átlósan 3 cm széles sávokat, az eredmény, 10 cm hosszú sáv, aminek a szélessége 3 cm. Ezeket kell majd feltekerni. A krém kérdése: szerintem, fehérjét eszedbe ne jusson beletenni. Ha igazán jól kikevered - robotgép segít, az szerintem habossá tudja tenni. Magam részér?l tennék bele kis sót, de ez ízlés kérdése, érdemes megkóstolni el?tte. Valamint egyszer ettem olyat, amiben a sajtkrém füstölt sajtból volt, lehet olyat kapni tubusosat, hát az nagyon fincsi volt! :)) Remélem tudtam választ adni a kérdésekre, hajrá, jó sütögetést: Mrs Smith

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek