r
Nosalty Logó

Spárgás quiche SPAR konyhájából

SPAR
Spárgás quiche SPAR konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

806
Kalória
26.7g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
63.8g
Zsír
217g
Víz
413.4g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5623.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    2624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    868.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5152 micro
Összesen 3222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat mossuk, tisztítjuk és apróra vágjuk. A tojásokat és a sárgákat egy nagy keverőtálban habverővel felhabosítjuk, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk először a tejszínt, majd beleszórjuk a felaprított bacont, a reszelt sajtot és a hagymát, majd fűszerezzük.
  2. A spárgát egy percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízbe átrakjuk, és lehűtjük.
  3. A piteformát kivajazzuk, majd belefektetjük a tésztát, lenyomkodjuk finoman a forma aljához és széleihez, majd körbevágjuk. Beleöntjük a tölteléket, majd a lecsepegtetett spárgát sorban a tetejére rakosgatjuk.
  4. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre. Ha szép aranybarna lesz a teteje, akkor vegyük ki, és hagyjuk kissé kihűlni a pitét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Isteni finom, zöldséges pite, melyet pillanatok alatt összedobhatsz!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...