r
Nosalty Logó

Leveles tésztakosárkák tonhalkrémmel töltve – vol au vent

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Leveles tésztakosárkák tonhalkrémmel töltve – vol au vent
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 264 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    550 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 1619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A leveles tésztát kitekerjük, és cakkos, virágos szélű kiszúróval kivágjuk úgy, hogy 30 db jöjjön ki belőle.
  2. Minden 3 virágformából kettőnek kiszúrjuk a közepét. Ezeket a teli tésztára tesszük úgy, hogy közben mindig lekenjük tojásfehérjével, ez lesz a ragasztó, és a tetejét is megkenjük, ettől pedig szép csillogó lesz.
  3. A 10 db tésztaépítményt egymástól messzebb helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük, vagy ameddig szép magas és világosbarna nem lesz.
  4. Ha elkészült, kivesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön.

A töltelékhez és a tálaláshoz

  1. Egy magas edényben botturmixszal tojássárgából, citromléből és olívaolajból majonéz sűrűségű krémet készítünk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az aprított kapribogyót és az összetört tonhalat. Ezzel töltjük a kosárkákat.
  2. Tálaláskor friss petrezselyemszórással kínáljuk a töltött kosárkákat. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5423
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Ajánló

Húsvétra tökéletes kényeztető falat. Elkészíthető gombás, lazacos és más töltelékkel is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vol au vent - leveles tésztából készült kosárka. Ez a francia eredetű amuche bousche egy étkezés előtt vagy italozás közben felszolgált, étlapról nem rendelhető, szórakoztató falatka, amellyel a vendéglátó szeretné kényeztetni, és további fogyasztásra rábírni vendégeit. Többféle töltelékkel létezik, de talán a tonhalkrémes a legismertebb változata.

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?