r
Nosalty Logó

A „másnapos szentháromság” – Ételek macskajaj ellen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
A „másnapos szentháromság” – Ételek macskajaj ellen
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A chipses szendvicshez

A poutine-hoz

A chilaquileshez

Összesen 3149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A chipses szendvicshez

A poutine-hoz

A chilaquileshez

Összesen 3149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A chipses szendvicshez

A poutine-hoz

A chilaquileshez

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    13911 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 3149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    13911 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 3149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    747 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A chipses szendvicshez

A poutine-hoz

A chilaquileshez

Elkészítés

A chipses szendvicshez

  1. A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd az alsóra halmozzuk a chipset, végül rátesszük a másik kenyeret is, és így fogyasztjuk. Kedv és ízlés szerint kiegészíthető szószokkal, sajttal.

A poutine-hoz

  1. A mirelit hasábburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd lelocsoljuk 2 evőkanál olajjal, átforgatjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük, ha elkészült, még melegen megsózzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy kis nyeles lábosban, majd rászórjuk a lisztet, és pár percig főzzük közepes lángon. Utána ráöntjük az alaplevet, és folyós, minimálisan sűrű mártást főzünk. Sózzuk, borsozzuk, illetve fokhagymaporral, ketchuppal és worcestershire-szósszal ízesítjük.
  3. A hasábburgonyát egy tálra tesszük, rászórjuk a felkockázott gomolyát, majd nyakon öntjük az egészet a barnamártással.

A chilaquileshez

  1. A paradicsomot, hagymát, fokhagymát, paprikát és az alaplevet egy turmixgép kelyhébe tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Teljesen simára dolgozzuk a gépben: olyan állagú legyen, mint a passzírozott paradicsom.
  2. Egy serpenyőben elkezdjük hevíteni az olívaolajat, majd beleöntjük a paradicsomos szószt, és nagyjából 5 perc alatt átmelegítjük. Ekkor beleszórjuk a tortilla chipset, átforgatjuk, és elzárjuk a serpenyő alatt a lángot (nehogy teljesen szétfőjön a chips).
  3. A kész ételt tükörtojással, aprított korianderrel, avokádóval és tejföllel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 683
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A „másnapos szentháromság” – Ételek macskajaj ellen
Lakos Benedek 264 recept

Azért kapta a „másnapos szentháromság” nevet ez a recepttrió, mert mindegyik eleme, így vagy úgy alkalmas a macskajaj enyhítésére. Elkészítési nehézségben és ízélményben mind különböznek, így ahhoz mérten választhatunk közülük, hogy mennyire voltunk mértékletesek (vagy éppen mértéktelenek) az itallal előző este. A chipses szendvics (ami Nagy-Britanniában nagy kedvenc) magáért beszél, a poutine a kanadaiak csodás találmánya, a chilaquiles pedig egy épp kellően tüzes mexikói egytál. Mindegyik hoz valami olyat az asztalhoz (szénhidrát, zsír, cukor), amitől nekünk egy fokkal könnyebb lesz megküzdeni a másnap fájdalmaival. Ráadásul egyik sem annyira bonyolult recept, hogy ne tudnánk rávenni magunkat fejfájósan, kábán, félálomban, Az éhség úgyis nagyobb úr lesz. Kellemes regenerálódást mindenkinek!

Hozzávalók

A chipses szendvicshez

A poutine-hoz

A chilaquileshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek