r
Nosalty Logó

Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    346 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    265 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8147.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    284 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    346 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    265 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8147.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    284 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 360 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Elkészítés

Rántott hús

  1. A sertésszeleteket besózzuk, majd duplán bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, utána felvert tojásba, aztán bevonjuk pankomorzsával, majd tojásba mártjuk, és még egyszer megforgatjuk a morzsában.
  2. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.

Tonkatsu-szósz

  1. Egy kis lábosban keverjük össze a hozzávalókat, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a cukor elolvad, és összemelegszik a szósz.
  2. Ízlés szerint állítsuk be az édességét és a savanyúságát, majd felhasználásig tegyük félre. Hűtőben sokáig eláll.

Összeállítás

  1. Első körben enyhén pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
  2. Ezután az egyik szelet kenyeret kenjük meg vajjal, a másik szeletet pedig szintén vajjal és dijoni mustárral. Erre halmozzunk rá (szendvicsenként) egy adag káposztát, majd locsoljuk meg a tonkatsu-szósszal.
  3. Tegyünk rá egy szelet rántott húst, majd erre is halmozzunk káposztát és még egy adag szószt.
  4. Zárjuk le a szendvicseket a másik szelet kenyér vajas felével lefelé. Nyomkodjuk rá jó alaposan, akár valamilyen nehezékkel.
  5. Vágjuk le körben a szendvics héját, így lesz igazán autentikus. Ismételjük meg ezt a műveletet a másik két szelet kenyérrel is. Végül vágjuk a szendvicseket 2 vagy 3 részre, és frissen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 271
  • Össznézettség: 875
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 12.

Receptkategóriák

Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ropogós, szaftos, húsos, pihe-puha. Mi lehet ez? Ez egy japán szendvics, amibe ízletes rántott hús kerül két könnyed, héj nélküli kenyérszelet közé, speciális tonkatsu-szósszal, ropogós káposztával karöltve. A szendvics neve: Katsu Sando, ami egy sós snack, és a nap bármely szakában kielégíti éhségünket. Otthon is elkészíthetjük, mindössze 30 perc alatt.

Hozzávalók

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek