r
Nosalty Logó

Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando

Gerzsenyi Flóra
Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

8910
Kalória
150.5g
Fehérje
411.5g
Szénhidrát
751.3g
Zsír
979.4g
Víz
762.2g
Koleszterin
33.8g
Élelmi rost
82.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Rántott hús

Tonkatsu-szósz

Összeállítás

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    346 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    265 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8147.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    979.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    284 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    346 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    265 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8147.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    979.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    284 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 8910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

Rántott hús

  1. A sertésszeleteket besózzuk, majd duplán bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, utána felvert tojásba, aztán bevonjuk pankomorzsával, majd tojásba mártjuk, és még egyszer megforgatjuk a morzsában.
  2. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.

Tonkatsu-szósz

  1. Egy kis lábosban keverjük össze a hozzávalókat, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a cukor elolvad, és összemelegszik a szósz.
  2. Ízlés szerint állítsuk be az édességét és a savanyúságát, majd felhasználásig tegyük félre. Hűtőben sokáig eláll.

Összeállítás

  1. Első körben enyhén pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
  2. Ezután az egyik szelet kenyeret kenjük meg vajjal, a másik szeletet pedig szintén vajjal és dijoni mustárral. Erre halmozzunk rá (szendvicsenként) egy adag káposztát, majd locsoljuk meg a tonkatsu-szósszal.
  3. Tegyünk rá egy szelet rántott húst, majd erre is halmozzunk káposztát és még egy adag szószt.
  4. Zárjuk le a szendvicseket a másik szelet kenyér vajas felével lefelé. Nyomkodjuk rá jó alaposan, akár valamilyen nehezékkel.
  5. Vágjuk le körben a szendvics héját, így lesz igazán autentikus. Ismételjük meg ezt a műveletet a másik két szelet kenyérrel is. Végül vágjuk a szendvicseket 2 vagy 3 részre, és frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Főzés módja: rántott ételek

Ropogós, szaftos, húsos, pihe-puha. Mi lehet ez? Ez egy japán szendvics, amibe ízletes rántott hús kerül két könnyed, héj nélküli kenyérszelet közé, speciális tonkatsu-szósszal, ropogós káposztával karöltve. A szendvics neve: Katsu Sando, ami egy sós snack, és a nap bármely szakában kielégíti éhségünket. Otthon is elkészíthetjük, mindössze 30 perc alatt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...