r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Kínai édes-savanyú csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Szósz

Főzés

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    8652 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7174.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    4126 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    34609 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    1978 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 88 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

Szósz

  1. A szósz hozzávalóit elkeverjük egymással.

Főzés

  1. A csirkemelleket laposan falatnyi darabokra szeljük. Ehhez a fél csirkemellet hosszában három részre vágjuk és srégen szeleteljük a csíkokat. A lapos szeletelés segít nagyobb felületet létrehozni, ami miatt gyorsabban átsül a csirkehús.
  2. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk őket a szódabikarbónával és hozzáadjuk a szójaszószt. Összekeverjük és 30-60 percre félretesszük. A szódabikarbóna segít puhítani a húst.
  3. Az ananászt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra szeljük.
  4. Egy edényben (én teflonos wokserpenyőt használtam) felmelegítjük a szószt és addig forraljuk, amíg elolvad a cukor. Ezután hozzáadjuk a darabolt ananászt és paprikát, majd két percig főzzük őket közepes hőmérsékleten.
  5. A csirkehúst is a szószhoz adjuk, majd gyakran keverve tíz-tizenöt perc alatt puhára főzzük. A kukoricakeményítőt feloldjuk három evőkanál vízben és belekeverjük az ételbe. További két percig főzzük.
  6. A kínai édes-savanyú csirkét párolt rizzsel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 278
  • Össznézettség: 30274
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai édes-savanyú csirke
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A kínai édes-savanyú csirkét otthon is egyszerűen elkészíthetjük. Ez a recept garantáltan olyan, mint a büfében. Érdemes a szójaszószból és a rizsecetből azokat a fajtákat használni, amiket Kínában is használnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek