Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Motyola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 844 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 3372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 412 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 844 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    284.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3245.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 3372 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1476 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 412 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

Elkészítés

A bundához

  1. A húst felkockázzuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
  3. Elkészítjük a mázat.
  4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 579
  • 7 napos nézettség: 3181
  • Össznézettség: 1606738
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Motyola 9 recept

Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A kedvencem!!!

Smici83

Sziasztok! Tegnap elkészítettem. Sajnos nekem több volt mint 40 perc. A kérdésem az lenne, hogy Ti amikor a bundázzátok a kockára vágott husikat, hogy tudjátok gyorsan bebundázni, mert lehet hogy az én tésztám volt s?r?, de nagyon lassan, csak egyesével tudtam megcsinálni :-( Minden praktikát szívesen fogadok! Köszi el?re is!

Vike

Én is csak lassan tudtam bundázni. De tudod, jó munkához id? kell! Nálunk mindenki szerette, megérte pepecselni vele.

Sweetie Pie

motyola, nekem is a kedvencem, er?s és édes, furcsa pár, de nyami :)

Motyola

Az a jó még benne szerintem, hogy az er?sséget vagy az édességet saját magad szabályozhatod, att?l függ?en, hogy aznap mire vágysz. Örülök, hogy Ti is szeretitek. Kedves egészségetekre :)

Törölt felhasználó

2010. február 26-án ez a recept volt a legnépszer?bb!

Törölt felhasználó

A gy?ri Árkádban szoktunk ilyet enni a kínai étteremben ! Köszi a receptet!

ttytty

El?ször én is gy?ri Árkádban kóstoltam. Azóta pedig többször is elkészítettem. Pár órára be is pácolom a húst, bár anélkül is finom.

Törölt felhasználó

Eddig még sosem ettem kínai kaját, ma egy munkatársam unszolására vettünk egy adagot - éppen ezt. Kellemes csalódás volt, de az ára brutális, szerintem. Ígyhát hazajöttem, rátaláltam, és ki is próbáltam - jelentem az eredmény b?ven felülmúlta a várakozásaimat. Tényleg olyan, mint az igazi! Köszönöm a receptet!

Motyola

Olcsóbb, frissebb és tudod mib?l készül ha te csinálod. Meglepett, hogy jobb mint a büfében... Köszönöm

Törölt felhasználó

Szia! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mázba kb mennyi méz és ketchup kell? Milyen arányban?

Motyola

Kedves Zsuzsa, a mázat érzésre szoktam összeállítani, de kb 3 pici tubusos méz (kb 4 ek) és egy 470 grammos flakonos ketchup 1/3-a. Remélem segítettem :) Ha összekevered, kóstold meg. Ha édesebben szereted akkor több mézet tegyél bele.

Törölt felhasználó

Kedves Gavallérné! Nekünk a két ev?kanálméz egy ev?kanál ketchup keveréke tökéletesen megfelelt.:) A családban mindenkinek kivétel nélkül nagyon ízlett, örülök neki, hogy "rátaláltam" erre az oldalra:) Igazából egy kedves kollégan?mt?l kaptam a linket:) Nekem egy normál csirkemellhez 6 ev?kanál méz és 3 ev?kanál ketchup keveréke fogyott el.

Törölt felhasználó

Jelentem megcsináltam és olyan lett, mint az igazi, annyi kivétellel, hogy nekem nem nagyon ropogott a bundája, de az íze az teljesen olyan volt, mintha kínai büfében vettem volna. Nagyon köszi ezt a receptet, biztos, hogy többször fogok mostmár kínait enni :)

Motyola

Egészségetekre :)

Khensu

nekem olyan kérdésem lenne, hogy mennyi olajat kell használni mikor kisütöm?

Motyola

Ahogy azt már írtam b?, forró olajban. Az olaj mennyisége függ az edény méretét?l. Az edénybe annyi olajat tegyél, hogy amikor beleteszed a húst, akkor az ellepje. Ha beletetted a forró olajba, akkor észreveszed, hogy a hús bundája megn?. Ezért kicsi helyet hagyj a hús kockák között.

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam.Óriási sikerem volt.Ez valami fantasztikus.

Törölt felhasználó

De jó! Nekem is ez az egyik kedvencem! :-) köszi

liener

Ma elkészítem,csak milyen köretet adjak hozzá,mert a fiam beles?!

Motyola

Szia liener, szerintem a tojásos rizs a megfelel?. De a zöldséges rizs is jó.

liener

köszi motyola!

Törölt felhasználó

Ez a legjobb kaja a világon, ma valami különlegeset szerettem volna és sikerült is megtalálnom :) NAGYON JÓ HOGY FELTETTED!!! KÖSZÍÍÍÍÍ! :D

manócska2010

Elkészítettem és egyszer?en isteni finom lett! Köszi a receptet! Manó

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.