r
Nosalty Logó

Sajttal besütött brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Sajttal besütött brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 1509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 184 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit átmossuk, rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben roppanósra főzzük 5 perc alatt.
  2. Miután egy kicsit hagytuk hűlni meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és jól átforgatjuk, hogy minden rózsát érjenek a fűszerek és az olaj.
  3. Egy másik tálba 2 evőkanál vajat megolvasztunk, összevegyítjük a zsemlemorzsával, a reszelt trappista sajttal, és a reszelt maasdamer sajttal. Fűszerezzük kevés csilipehellyel, és jól elkeverjük.
  4. A maradék vajjal kikenünk egy hőálló sütőformát, hozzáadjuk a fűszeres brokkolit, majd 5 percet pirítjuk magába az előmelegített 230 fokos sütőben.
  5. A brokkolit kiszedjük a sütőből, beterítjük a zsemlemorzsás-sajtos keverékkel, majd ismét visszarakjuk a sütőbe, és 5 prec alatt azonos hőfokon készre sütjük.
  6. Tálalhatjuk köretként, de magában is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 382
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal besütött brokkoli
Ammerländer 19 recept

A sült zöldségek tökéletes köretként szolgálnak bármilyen húsétel mellé. A legjobb bennünk, hogy még egyedül is megállják a helyüket, ha csak egy gyors, könnyed falatra vágyunk. Rengeteg sajttal megszórva igazán laktató fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili