Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű káposztaleves

Egyszerű káposztaleves
Egyszerű káposztaleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, lélekmelengető leves. Lestyán helyett lehet kaporral is ízesíteni. A levesbe főzhetünk húsgombócokat is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd durvára reszeljük. A paprikát kockákra vágjuk.
  3. Egy edényben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, répát és paprikát, kb. 5 percig dinszteljük.
  4. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a káposztát, felfőzzük, és lefedve kb. 15 percet főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük, és további 10 percig főzzük.
  5. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk az apróra vágott lestyánt, és tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 18 050
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos káposztaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

141
káposzta 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
szójaolaj 2 ek
zöldség alaplé 1.5 l
passzírozott paradicsom 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
lestyán 2 ek