r
Nosalty Logó

Körtés-húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Körtés-húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    3480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 3043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és átlátszó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát egy pite vagy tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is, villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot, vagy lencsét szórunk és 180 °C - on 14 perc alatt elősütjük.
  3. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a körtés ragut, a tetejére ráöntjük a szószt és további 35 - 40 percig sütjük.

Töltelék

  1. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kevés víz hozzáadásával a húst puhára főzzük.
  2. A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az egyik körtét lereszeljük, a másikat felkockázzuk, majd a raguhoz adjuk. Ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojássárgáját.

Tetejére

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, és szószként a tetejére öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 806
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés-húsos pite
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek