r
Nosalty Logó

Parmezános sült répák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Parmezános sült répák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    5415 micro
  • β-karotin
    12915 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    21662 micro
  • β-karotin
    51662 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2756 micro
  • β-karotin
    6573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. A sárgarépát készítsük elő úgy, hogy meghámozzuk, és hosszában félbe, majd ismét félbe vágjuk, hogy minden darabnak lapos oldala legyen.
  2. Egy nagy tálban csorgassunk rá olívaolajat, reszelt fokhagymát, paprikát, köményt, chilit, petrezselymet és egy csipet sót. Keverjük össze a pácot.
  3. Adjuk hozzá a sárgarépát a páchoz, és alaposan keverjük össze, hogy az összes sárgarépát bevonja a pác.
  4. Szórjunk egy maréknyi frissen reszelt parmigiano reggiano sajtot egy tapadásmentes sütőedénybe vagy tepsibe. A sárgarépákat fogassuk bele a reszelt parmezánba, és sajttal lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük meg az összes sárgarépával, és ügyeljünk arra, hogy egyenletes rétegben kerüljenek egymás mellé, hézag nélkül.
  5. 20-25 percig süssük, a sütő erősségétől függően. Ellenőrizzük, hogy a sárgarépa teljesen megpuhult-e úgy, hogy egy fogpiszkálót vagy villát szúrunk bele. Vegyük ki a sütőből, és egy spatula segítségével azonnal fordítsuk meg a répákat. Élvezzük a gyönyörű, ropogós, parmezános sárgarépánkat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2090
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 30.

Receptkategóriák

Ez a recept lesz az új kedvenced, ha sárgarépáról van szó! Füstös fűszerkeverékkel bevonva és ropogós parmezánkéregben pörköljük oda a sütőben. A sült sárgarépa már önmagában is nagyon ízletes, miután édeskésre karamellizálódik a sütőben, a parmezán hozzáadása pedig karaktert és sósságot ad neki, ezzel másik szintre emelve a fogást. Tálalhatjuk köretként bármilyen összejövetelre, minden vendég imádni fogja! Próbáljátok ki répa helyett kelbimbóval, padlizsánnal, édesburgonyával, és akár brokkolival is. Nagyszerű módja annak, hogy több zöldséget fogyasszunk, és a gyerkőcök is fixen megeszik. Nincs olyan ember, akinek ne ízlene!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek