Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ujjszopogatós csirkeszárnyak

Ujjszopogatós csirkeszárnyak
Ujjszopogatós csirkeszárnyak
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően finom aromát ad a szárnyaknak a rengeteg fűszer, olyannyira, hogy még az ujjunkról is lenyalogatjuk majd az odaragadt pácot! Nagyjából mindent egyenlő arányban tettem bele, de lehet vele játszani.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd "összecsomagoljuk", hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
  2. A fűszereket alaposan összekeverjük a lereszelt fokhagymával és gyömbérrel, valamint az olívaolajjal és a mézzel. Kevés szójaszósszal ízesítjük a pácot, és megkenjük vele a szárnyakat.
  3. Hagyjuk legalább fél órát szobahőmérsékleten pácolódni, aztán tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre, amíg szépen meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 75 171
elküldve: 5
receptkönyvben: 502
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
318 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres-mézes csirkeszárnyak, egzotikus csirkeszárnyak

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-05-01 01:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hodos.anita
hodos.anita Mon, 2015-03-23 09:20

Az alábbi receptet ajánlom azok figyelmébe, akik szeretik a különleges ízvilágot. A javaslatom annyi, hogy érdemes olívaolajból, gyömbérből és mézből is többet tenni bele, mint amit ír a recept. Illetve én ráöntöttem a csirkére a sütéshez is a pácot. Jobb úgy, hogy benne sült meg, így még jobban átvette az ízét és illatát. A szegfűszeget még a nappaliban is éreztük. Biztos hogy fogok még ilyet készíteni. :) Köszönöm szépen a receptet!

391
csirkeszárny 8 db
0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
édesköménymag 0 ízlés szerint
zöld kardamom 4 db
chilipehely 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
olívaolaj 4 ek
méz 1 ek
szójaszósz 1 ek