r
Nosalty Logó

Avokádós toastvariációk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Avokádós toastvariációk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2754.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    382 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 1700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 177 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba kanállal kaparjuk ki az avokádók belsejét a héjukból, (egy felet vékonyan szeleteljük fel és tegyünk félre feltétnek) majd adjunk hozzá limelevet, sót és opcionálisan borsot. Óvatosan pépesítsük egy villa segítségével.
  2. A kenyereket kevés vajon pirítsuk meg, majd tegyünk mindegyikre 1-1 adag avokádókrémet. Majd pimpeljük fel a választott feltétekkel. Mi tükörtojást és szalonnát sütöttünk rájuk, illetve az egyik szeletre került füstölt lazac, egy másikra pedig vékonyra szeletelt avokádó, chilivel. További kiegészítőként snidlinget, savanyított hagymát, retket, paradicsomot és brokkolicsírát használtunk. Kedvünk és ízlésünk szerint variálhatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 865
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 30.

Ajánló

A tökéletes avokádós pirítóshoz kulcsfontosságú az összetevők minősége. Használjunk teljes kiőrlésű kenyeret és a legfrissebb termelői alapanyagokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádós toastvariációk
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez a legegyszerűbb és egyben a legfinomabb avokádós pirítós receptje, amit el kell készítenetek legalább egyszer, ha nem százszor. Az alap egy nagyon naturális krém: kis limelé és só megy a villával darabosra zúzott avokádóhoz (figyelem, csak érett és puha avokádóból lesz igazán gazdag és krémes az állaga), a citrus amellet, hogy nem hagyja, hogy megbarnuljon, ízben is kiegészíti. A rákerülő feltéteket variáljátok bátran: tegyetek rá tükörtojást, füstölt lazacot, sült bacont, tonhalsalátát, feta sajtot. Koronázzátok meg bolyhos kis csírakupacokkal, savanyított zöldségekkel, friss fűszernövényekkel vagy bármivel, ami szerintetek passzol rá. Lényeg hogy minél színesebb, egészségesebb és laktatóbb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili